To je to što me zanima!

Projekt za Nacionalnu dječju bolnicu koštat će 42,3 mil. kn

Nacionalna dječja bolnica bi preuzela kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica te osigurala zdravstvenu zaštitu u području ginekologije i porodništva
Vidi originalni članak

Ministarstvo zdravstva u suradnji s Gradom Zagrebom počelo je s realizacijom projektnih aktivnosti za izgradnju nacionalne dječje bolnice u Zagrebu. Pripremne aktivnosti odnose se na dokumentaciju za prijavu projekta gradnje za sufinanciranje iz EU fondova. 

Nacionalna dječja bolnica bi preuzela sadašnje kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica te osigurala provedbu zdravstvene zaštite u području ginekologije i porodništva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, cilj je uspostavljanje Centra izvrsnosti koji će okupiti vrhunske stručnjake te održavati visokosofisticiranu medicinsku-tehničku opremu kako bi se osigurala najbolja zdravstvena skrb za oboljelu djecu u Hrvatskoj. 

RADI SE STUDIJA IZVODLJIVOSTI Javni natječaj: Napokon kreće projekt dječje bolnice u Blatu

Ukupna vrijednost projekta je 42.305.125 milijuna kuna, od čega je 85 posto (35.959.356,25 kuna) financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. dok je 15 posto iznosa (6.345.768,75 kuna) osigurano iz državnog proračuna Republike Hrvatske i proračuna Grada Zagreba. 

U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Usora1 16.04.2019.

    trebala je davno biti u funkciji, no bolje ikad no nikad. no zanimljivo mi je da dva novinira kao papige ponavljaju "PROJEKT ce kostati...", pitam se znaju li uopce sto je projekt ili projektiranje, sto je cijena projekta, sto je realizacija i njegova cijena. normalna osoba bi povrsnim citanjem zakljucila kako se radi o kostanju projektiranja za tamo neki objekt od 42 mil. kn a kako je udio projektiranja u prici ca. 10-15% sveukupnih troskova da objekt kosta oko pola 500 mil. kn.

  • Lala1808 15.04.2019.

    ako bandić nakon ovog suđenja ne ode ima da se isele svi pošteni ljudi

  • zvonko68 15.04.2019.

    Kad pročitaš komentare, ne sve, zaključiš da je najbolje i najpoštenije ništa ne raditi, graditi, obnavljati .... kako bi komentatori bili sretni!

Komentiraj...
Vidi sve komentare