Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

Projekt za Nacionalnu dječju bolnicu koštat će 42,3 mil. kn

Nacionalna dječja bolnica bi preuzela kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica te osigurala zdravstvenu zaštitu u području ginekologije i porodništva

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
42 komentara

Ministarstvo zdravstva u suradnji s Gradom Zagrebom počelo je s realizacijom projektnih aktivnosti za izgradnju nacionalne dječje bolnice u Zagrebu. Pripremne aktivnosti odnose se na dokumentaciju za prijavu projekta gradnje za sufinanciranje iz EU fondova. 

Nacionalna dječja bolnica bi preuzela sadašnje kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica te osigurala provedbu zdravstvene zaštite u području ginekologije i porodništva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, cilj je uspostavljanje Centra izvrsnosti koji će okupiti vrhunske stručnjake te održavati visokosofisticiranu medicinsku-tehničku opremu kako bi se osigurala najbolja zdravstvena skrb za oboljelu djecu u Hrvatskoj. 

RADI SE STUDIJA IZVODLJIVOSTI Javni natječaj: Napokon kreće projekt dječje bolnice u Blatu

Ukupna vrijednost projekta je 42.305.125 milijuna kuna, od čega je 85 posto (35.959.356,25 kuna) financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. dok je 15 posto iznosa (6.345.768,75 kuna) osigurano iz državnog proračuna Republike Hrvatske i proračuna Grada Zagreba. 

U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message