Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
41 komentara

Projekt za Nacionalnu dječju bolnicu koštat će 42,3 mil. kn

Nacionalna dječja bolnica bi preuzela kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica te osigurala zdravstvenu zaštitu u području ginekologije i porodništva

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
41 komentara

Ministarstvo zdravstva u suradnji s Gradom Zagrebom počelo je s realizacijom projektnih aktivnosti za izgradnju nacionalne dječje bolnice u Zagrebu. Pripremne aktivnosti odnose se na dokumentaciju za prijavu projekta gradnje za sufinanciranje iz EU fondova. 

Nacionalna dječja bolnica bi preuzela sadašnje kapacitete Klinike za dječje bolesti Zagreb i dijelove pedijatrijskih kapaciteta drugih zagrebačkih bolnica te osigurala provedbu zdravstvene zaštite u području ginekologije i porodništva. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Osim toga, cilj je uspostavljanje Centra izvrsnosti koji će okupiti vrhunske stručnjake te održavati visokosofisticiranu medicinsku-tehničku opremu kako bi se osigurala najbolja zdravstvena skrb za oboljelu djecu u Hrvatskoj. 

RADI SE STUDIJA IZVODLJIVOSTI Javni natječaj: Napokon kreće projekt dječje bolnice u Blatu

Ukupna vrijednost projekta je 42.305.125 milijuna kuna, od čega je 85 posto (35.959.356,25 kuna) financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. dok je 15 posto iznosa (6.345.768,75 kuna) osigurano iz državnog proračuna Republike Hrvatske i proračuna Grada Zagreba. 

U pratnji predsjednika Vlade Andreja Plenkovića bit će potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac te Nada Murganić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message