To je to što me zanima!

Predstavio svoje bioničko oko, u očnoj duplji ima kamericu

Rob Spence dobio je kameru posebno za njega, kako bi mu pristala u očnu duplju. Kamera se pomiče skupa s drugim okom te prima signale i šalje ih na kompjuter
Vidi originalni članak

Kanađanin Rob Spence nedavno je predstavio svoj novi dokumentarac, u kojem objašnjava kako živi bez jednog oka, na čijem je mjestu ugradio kameru. Njegov prijatelj Kosta Grammatis napravio je kameru posebno za njega, kako bi mu pristala u očnu duplju. Kamera se pomiče skupa s drugim okom koje je zdravo te prima signale i šalje ih na kompjuter. 

Producent Spence kazao je kako je inspiraciju za takav potez pronašao u znanstvenoj fantastici. Rob je izgubio oko u pucnjavi na djedovoj farmi kad je imao devet godina. 

- Ljudi se obično šale dok govore kako će ugraditi kameru ukoliko izgube oko. Ja sam jednostavno bio dovoljno odvažan da to i napravim - rekao je Rob. Dodaje kako je njegovo umjetno oko crveno dok je kamera uključena. Na dokumentarcu je radio mjesec i pol, a najavu je objavio na internetu.

Robov dokumentarac je inače i u svijetu postao popularan, jer ga je snimao kao 'Eyeborg' te ga je tvrtka Square Enix iskoristila za promociju nove kompjuterske igre 'Deux Ex: Human Revolution'.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Vυcιвατιηα 22.02.2016.

    I što sad komentirat?

  • neznasovogcara 10.10.2011.

    Ne znam za vas,ali meni se moje oko najviše sviđa hheheh

  • ispravak_navoda 06.10.2011.

    ka jda mu ju iz oka izvade i poslikaju? pa napislai su da je lik koristen u promociji igre.. dzis, daj procitaj prvo

Komentiraj...
Vidi sve komentare