To je to što me zanima!

Predstojnik premijerova ureda vrijeđao policajce i prijetio im?

Tomislav Saucha navodno je policajcima prijetio ministrom Rankom Ostojićem i glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, rekavši da s njima ispija kave
Vidi originalni članak

Nekoliko sati nakon završetka druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu i par ispijenih čašica, predstojnik Ureda premijera Tomislav Saucha navodno je izvrijeđao interventne policajce.

Prema pričama, Milanovićev predstojnik Ureda interventnim policajcima navodno je prijetio ministrom Rankom Ostojićem i glavnim ravnateljem policije Vladom Dominićem, odnosno činjenicom da s njima svakodnevno ispija kave. Prema neslužbenim pričama, ubrzo nakon incidenta osiguranje je navodno udaljilo policajce na koje se okomio Saucha.

- Vezano uz vaš upit, izvješćujemo vas da smo temeljem izvješća policijskih službenika raspoređenih na poslovima osiguranja na utrci Svjetskog kupa na Sljemenu upoznati s događajem u kojem je jedan od sudionika gospodin Tomislav Saucha. Kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice daljnje postupanje preuzela je Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova. S obzirom na tu činjenicu ne možemo iznositi niti komentirati detaljnija saznanja o događaju kojima trenutačno raspolažemo kako ne bi utjecali na ishod nalaza Službe za unutarnju kontrolu - navode u dopisu djelatnici Odnosa s javnošću Ravnateljstva policije.

Jesu li neslužbene priče točne pokušali smo doznati i od Tomislava Sauche. No, do njegove strane priče sa Sljemena nismo uspjeli doći jer predstojnik Milanovićevog kabineta nije odgovarao na telefonske pozive. 

- Budući da nemamo provjerenih informacija o navodnom događaju na Sljemenu koji se povezuje s gospodinom Sauchom, ne možemo navodni događaj ni komentirati - rekao nam je glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

Funkciju na kojoj je došao nakon što je Kukuriku koalicija osvojila vlast, Tomislav Saucha može zahvaliti prijateljstvom sa šefom SDP-a i premijerom Zoranom Milanovićem koji prema njemu ima veliko povjerenje. Prije nego li su zasjeli u Banske dvore Milanović se rado savjetovao sa Sauchom. Obojica su pravnici, građanski odgojeni, a prema ranijem pisanju medija Tomislav Saucha, baš kao i njegov šef, rado citira latinske izreke.

Idi na 24sata

Komentari 244

  • Yassa 08.01.2015.

    ma vidiga isti šef

  • mvb234 08.01.2015.

    da sam ja policajac na kojeg je vikao lupio bih mu takvu šamarčinu da nikad nebi više pomislio vikat na mene bez razoga

  • Obrtnik3012 08.01.2015.

    Napad na policajca ili policiju, napad je na integritet države.

Komentiraj...
Vidi sve komentare