To je to što me zanima!

Preko interneta prodavao brončane rimske novčiće

Novčići su mu oduzeti zbog sumnje da se radi o kulturnom dobru te su dostavljeni Arheološkom muzeju Potječu iz Rimskog razdoblja i spadaju pod kulturno dobro
Vidi originalni članak

Rovinjska je policija kazneno prijavila 27-godišnjaka iz Rovinja zbog nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova na arheološkom lokalitetu i prisvajanja kulturnog dobra.

Kako je utvrđeno kriminalističkim istraživanjem mladić je putem oglasnika na internetu još u travnju nudio na prodaju 39 komada novčića nalik na rimsku broncu. Novčići su mu tada oduzeti zbog sumnje da se radi o kulturnom dobru te su dostavljeni Arheološkom muzeju. Istre radi utvrđivanja autentičnosti. Stručnjaci iz muzeja potvrdili su da novčići potječu iz Rimskog razdoblja te da imaju vrijednost kulturnog dobra.

Protiv osumnjičenog Rovinjanina nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta je kaznena prijava, a u PU istarskoj ne navode mjesto gdje ih je Rovinjanin pronašao.  

Idi na 24sata

Komentari 5

  • TaneKansky 31.07.2013.

    Ne znam zašto su mu oduzeti ako je samo prodavao.Sama prodaja nije zabranjena,bar koliko je meni poznato.Ako je dotični devastirao zaštićeni lokalitet,to je onda druga stvar. Sada smo u Evropi,primjenjujmo evropske zakone. Na aukcijama hr. se svakodnevno prodaje stotine antičkih novčića.

  • 31.07.2013.

    majke mi koji kreten moras biti da nesto takvo nađes i onda prodajes preko neta,to se malo raspitas među svojim prijateljima i uvijek ces naci nekoga ko ce kupiti nesto

  • 30.07.2013.

    Prijavljen je zbog "nedozvoljenog obavljanja istraživačkih radova"???? Kakvi istraživački radovi, to je čista krađa javnog dobra RH, samo nije morao koristiti oružje nego lopatu!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare