To je to što me zanima!

Prekrasan timelapse video je najbolja promocija za Hrvatsku

Više od 700.000 fotografija po Hrvatskoj snimili su kreativci iz studija Romulić & Stojčić u Osijeku, a za konačni video iskorišteno je oko 150.000 fotografija
Vidi originalni članak

Osječki studio Romulić & Stojčić predstavio je svoj novi video Timelapse Croatia u kojem su prikazali prekrasne hrvatske krajolike. Mario Romulić i Dražen Stojčić ranije su objavili već nekoliko timelapse videa koji su ostavili mnoge bez daha, a za ovaj su snimili više od 700.000 fotografija, a njih 150.000 iskoristili su za video. Kako navode u opisu na Vimeu, kadrove su snimali u Osijeku, Višnjanu, Rovinju te na Hvaru, Plitvicama, Kornatima...

Timelapse tehnika posebna je po tome što se u određenom vremenskom periodu snimi velik broj fotografija, obično fotoaparatom koji je na pomičnoj mehaničkoj glavi. Slike se potom spajaju u vide. 

Dražen Stojčić za Osijek online rekao je kako su on i Mario ovaj video odradili 'za dušu' između brojnih drugih projekata na kojima rade.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • moli 09.02.2012.

    Predobro napravljeno!

  • Wild Child 08.02.2012.

    Vrijeme je stalo dok sam uživao u ovim ljepotama koje su iznesene na zadivljujući način. Ali boli me pomisao da jednoga dana neće biti ovakvih ljepota ako veliki dio čovječanstva nastaviti raditi ono što sada radi - pustoši.

  • Someone_special 08.02.2012.

    Super video i uradak!

Komentiraj...
Vidi sve komentare