To je to što me zanima!

HDZ-ovka na Peović: Ti koja imaš srboljubno i rusoljubno srce, lažeš i tučeš partnera

Peović se obrušila na premijera zbog novog Zakona o pomorskom dobru, kojim se, upozorila je, omogućava privatizacija plaža. A onda je paljbu na nju otvorio najprije on, a onda su se digli i njegovi HDZ-ovci
Vidi originalni članak

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović obrušila se na premijera Andreja Plenkovića tijekom aktualca oko Zakona o pomorskom dobru istaknuvši kako se jedan zadarski investitor hvali da će oni koji kupe njegove vile imati privatne plaže.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pratite aktualac uživo:

BUDUĆI MINISTAR BAČIĆ: 'Prvo moram stupiti na dužnost, a onda ću na Banovinu i druge županije stradale u potresu'

Taj Zakon, naglasila je, nije ustavan te je pozvala sve na ulice ako se usvoji. A Plenković je i njeno pitanje iskoristio za obračun zbog neizglasavanja pomoći Ukrajini.

- Vi ne samo da niste glasali o Deklaraciji o Ukrajini početkom godine nego niste ni sada o vojnoj pomoći, a uz to optužujete Vladu da je kvislinška. Dakle, na najgrublji mogući način se izražavate o nama i onda sa svim ovim tu plačljivcima plačete kada vam se nešto odgovori - poručio je. 

Što se tiče Zakona o pomorskom dobru, Plenković je istaknuo da u njemu nema odredbi koje bi ljudima onemogućile da dođu na plažu. 

- Govorite neistine, dezinformacije, želite stvoriti problem gdje ga nema. Ministar je to već demantirao, imat ćemo rasprave u Saboru u dva čitanja, ovo je važan Zakon, ogroman Zakon, koji se donosi nakon jako, jako dugo vremena - kazao je i poručio joj da se suzdrži o ocjenama da je Vlada kvislinška. 

- Ta ista Vlada, kvislinška Vlada, je digla ljudima plaće, mirovine, dovela Hrvatsku na investicijski rejting, osigurala rast od skoro 6 posto, pakete pomoći. Za razliku od vas, mi mislimo na penzionere, na poljoprivrednike, ribare, ljude koji su u socijalno siromašnom stanju, nezaposlene, branitelje... - nabrajao je pa istaknuo kako ova Vlada radi za hrvatske interese, a da je pitanje za koga Peović radi.

VRATILI SE U KLUPE: Burno na aktualcu, pljušte opomene na sve strane, Grbin premijeru: 'Jeste li vi glupi?'

Njegov monolog razbjesnio je zastupnice Zeleno-lijevog bloka.

- Molila bih vas kao predsjednika Sabora da upozorite premijera na ustavno pravo svakog zastupnika da glasa i govori ono što misli, zaštitite zastupnike od kontinuiranih uvreda premijera - poručila je Sandra Benčić, kojoj je Jandroković udijelio dvije opomene, a potom okrenuo i priču na svoj mlin. 

- Mogu li isto tako ja zamoliti zastupnike da ne vrijeđaju premijera i ministre? Naravno da ne mogu jer je to dio političke borbe, kontinuirano oporba proziva vladajuće, vladajući oporbu, to je Parlament. Predsjednik Vlade odgovara kako želi, a građani će procijeniti tko je u pravu - istaknuo je. 

Peović je poručila kako se iz njegova odgovora da iščitati da je ona vrijeđala premijera, što nije. Da nema iste kriterije prema oporbi i vladajućima, Jandrokoviću je ukazala i Urša Raukar Gamulin.

- U ovom konkretnom slučaju kolegica Peović nije nikako uvrijedila premijera, a on je itekako izvrijeđao nju - istaknula je, a Jandroković poručio da nije istina da nema jednake kriterije i da HDZ-ovi zastupnici imaju najviše opomena.

- Strašno ste osjetljivi kad vam se vrati na isti način - dodao je pa Peović u inat ponovila ono na što ju je premijer pozvao da ne radi. 

- A ništa, onda ću ponoviti da ste kvislinška vlada, kako vi nama, onda i mi vama. Hajmo tako. Nije riječ o nikakvim dezinformacijama, jako dobro su udruge pročitale ovaj Zakon, kao i ovaj investitor na Ugljanu. A što se tiče vašeg verglanja da smo ruski igrači, pa vaš je ministar otkrivao toplu, rusku dušu, recitirao Sergeju Lavrovu, vi ste financirani ruskim kapitalom... - poručila je i ponovila da se u novom Zakonu plaže privatiziraju. 

- Tražit ćemo u ocjenu ustavnosti - dodala je.

U obranu premijera su se digli i njegovi HDZ-ovci, a Majda Burić je otišla i korak dalje pa udarila Peović zašavši u privatnu sferu.

- Osim što konstatno laže i manipulira i pokazuje svoje rusoljubno srce, vjerojatno i srboljubno, ona je upravo ta koja je, prema napisima određenih medijima, fizički napala svojeg partnera, ona je ta koja vrši nasilje kod kuće i skriva se iza svojeg vlastitog imuniteta - govorila je Burić pa ju je Jandroković zaustavio i dao joj opomenu.

- Molim da se klonite teza iz privatnih sfera, nemojmo ići na tu razinu - poručio je, a Peović se u nevjerici digla na noge. 

- Laže o suludim konstrukcijama koje čita iz svojih desničarskih, vrlo opasnih medija, koji svašta pišu o nama iz opozicije i mi to trpimo, ali ne bi se čovjek nadao da će isto slušati na sjednici Sabora - kazala je.

Uključio se i predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručivši da bi on naglavačke letio iz sabornice da je on napravio ovo što je Burić.

- Dva puta ste me izbacili zbog mnogo benignijih razloga. Burić govori o srboljublju, podsjetit ću je samo da je u koaliciji sa SDSS-om i da bi trebala paziti na svoje koalicijske partnere - rekao joj je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 297

  • The River 19.01.2023.

    Istina je da je HDZu važniji interes Brisela nego hrvatskog naroda.Nece proci dugo svaka i malo ljepsa plaža imati ce naplatu,a vec sada postoje"privatne" plaže na koje obicni ljudi nemaju pristup.Sluša se diktat iz Brisela,a tako če biti za sve vitalne resurse u buducnosti.Vec je odavno.Fali nam netko u državi kao Ante Starcevic.

  • VolbeatDbv 18.01.2023.

    hdzovci nemaju prava glasa, izdali su ovu zemlju. A peovičku ne mogu nacrtanu još od njenih govora mržnje prema neubodenom puku

  • dgodinic66 18.01.2023.

    imam samo jednu objavu za tu Buriričku🦍🦍🐏🦃

Komentiraj...
Vidi sve komentare