Obavijesti

News

Komentari 297

HDZ-ovka na Peović: Ti koja imaš srboljubno i rusoljubno srce, lažeš i tučeš partnera

HDZ-ovka na Peović: Ti koja imaš srboljubno i rusoljubno srce, lažeš i tučeš partnera

Peović se obrušila na premijera zbog novog Zakona o pomorskom dobru, kojim se, upozorila je, omogućava privatizacija plaža. A onda je paljbu na nju otvorio najprije on, a onda su se digli i njegovi HDZ-ovci

VIDEO

Zastupnica Radničke fronte Katarina Peović obrušila se na premijera Andreja Plenkovića tijekom aktualca oko Zakona o pomorskom dobru istaknuvši kako se jedan zadarski investitor hvali da će oni koji kupe njegove vile imati privatne plaže.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

Sandra Benčić o Katarini Peović za napad na partnera 00:46

Pratite aktualac uživo:

'Prvo moram stupiti na dužnost, a onda ću na Banovinu i druge županije stradale u potresu'
'Prvo moram stupiti na dužnost, a onda ću na Banovinu i druge županije stradale u potresu'

Taj Zakon, naglasila je, nije ustavan te je pozvala sve na ulice ako se usvoji. A Plenković je i njeno pitanje iskoristio za obračun zbog neizglasavanja pomoći Ukrajini.

- Vi ne samo da niste glasali o Deklaraciji o Ukrajini početkom godine nego niste ni sada o vojnoj pomoći, a uz to optužujete Vladu da je kvislinška. Dakle, na najgrublji mogući način se izražavate o nama i onda sa svim ovim tu plačljivcima plačete kada vam se nešto odgovori - poručio je. 

Što se tiče Zakona o pomorskom dobru, Plenković je istaknuo da u njemu nema odredbi koje bi ljudima onemogućile da dođu na plažu. 

- Govorite neistine, dezinformacije, želite stvoriti problem gdje ga nema. Ministar je to već demantirao, imat ćemo rasprave u Saboru u dva čitanja, ovo je važan Zakon, ogroman Zakon, koji se donosi nakon jako, jako dugo vremena - kazao je i poručio joj da se suzdrži o ocjenama da je Vlada kvislinška. 

- Ta ista Vlada, kvislinška Vlada, je digla ljudima plaće, mirovine, dovela Hrvatsku na investicijski rejting, osigurala rast od skoro 6 posto, pakete pomoći. Za razliku od vas, mi mislimo na penzionere, na poljoprivrednike, ribare, ljude koji su u socijalno siromašnom stanju, nezaposlene, branitelje... - nabrajao je pa istaknuo kako ova Vlada radi za hrvatske interese, a da je pitanje za koga Peović radi.

Burno na aktualcu, pljušte opomene na sve strane, Grbin premijeru: 'Jeste li vi glupi?'
Burno na aktualcu, pljušte opomene na sve strane, Grbin premijeru: 'Jeste li vi glupi?'

Njegov monolog razbjesnio je zastupnice Zeleno-lijevog bloka.

- Molila bih vas kao predsjednika Sabora da upozorite premijera na ustavno pravo svakog zastupnika da glasa i govori ono što misli, zaštitite zastupnike od kontinuiranih uvreda premijera - poručila je Sandra Benčić, kojoj je Jandroković udijelio dvije opomene, a potom okrenuo i priču na svoj mlin. 

- Mogu li isto tako ja zamoliti zastupnike da ne vrijeđaju premijera i ministre? Naravno da ne mogu jer je to dio političke borbe, kontinuirano oporba proziva vladajuće, vladajući oporbu, to je Parlament. Predsjednik Vlade odgovara kako želi, a građani će procijeniti tko je u pravu - istaknuo je. 

Peović je poručila kako se iz njegova odgovora da iščitati da je ona vrijeđala premijera, što nije. Da nema iste kriterije prema oporbi i vladajućima, Jandrokoviću je ukazala i Urša Raukar Gamulin.

- U ovom konkretnom slučaju kolegica Peović nije nikako uvrijedila premijera, a on je itekako izvrijeđao nju - istaknula je, a Jandroković poručio da nije istina da nema jednake kriterije i da HDZ-ovi zastupnici imaju najviše opomena.

- Strašno ste osjetljivi kad vam se vrati na isti način - dodao je pa Peović u inat ponovila ono na što ju je premijer pozvao da ne radi. 

- A ništa, onda ću ponoviti da ste kvislinška vlada, kako vi nama, onda i mi vama. Hajmo tako. Nije riječ o nikakvim dezinformacijama, jako dobro su udruge pročitale ovaj Zakon, kao i ovaj investitor na Ugljanu. A što se tiče vašeg verglanja da smo ruski igrači, pa vaš je ministar otkrivao toplu, rusku dušu, recitirao Sergeju Lavrovu, vi ste financirani ruskim kapitalom... - poručila je i ponovila da se u novom Zakonu plaže privatiziraju. 

- Tražit ćemo u ocjenu ustavnosti - dodala je.

U obranu premijera su se digli i njegovi HDZ-ovci, a Majda Burić je otišla i korak dalje pa udarila Peović zašavši u privatnu sferu.

- Osim što konstatno laže i manipulira i pokazuje svoje rusoljubno srce, vjerojatno i srboljubno, ona je upravo ta koja je, prema napisima određenih medijima, fizički napala svojeg partnera, ona je ta koja vrši nasilje kod kuće i skriva se iza svojeg vlastitog imuniteta - govorila je Burić pa ju je Jandroković zaustavio i dao joj opomenu.

- Molim da se klonite teza iz privatnih sfera, nemojmo ići na tu razinu - poručio je, a Peović se u nevjerici digla na noge. 

- Laže o suludim konstrukcijama koje čita iz svojih desničarskih, vrlo opasnih medija, koji svašta pišu o nama iz opozicije i mi to trpimo, ali ne bi se čovjek nadao da će isto slušati na sjednici Sabora - kazala je.

Uključio se i predsjednik HSS-a Krešo Beljak poručivši da bi on naglavačke letio iz sabornice da je on napravio ovo što je Burić.

- Dva puta ste me izbacili zbog mnogo benignijih razloga. Burić govori o srboljublju, podsjetit ću je samo da je u koaliciji sa SDSS-om i da bi trebala paziti na svoje koalicijske partnere - rekao joj je.

POGLEDAJTE VIDEO:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 297
VIDEO

Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'
UHITILI MUŠKARCA (40)

Tuga u Makarskoj nakon smrti susjede Milke (73): 'Brinula se o sinu, tko će sada njemu pomoći'

Muškarca (40) priveli su zbog izazivanja smrti iz nehaja. On je verbalno napao Milku B. (73) ispred zgrade, a potom ju i odgurnuo. Žena je potom preminula nakon što joj je pozlilo
VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Bizarne scene u Zagrebu: 'Tip se kupa u Manduševcu! Čak i roni! Kao da je usred plaže...'

ZAGREB Čovjek se kupa i roni u fontani, kao da je na plaži, kaže nam čitateljica o neobičnom prizoru s Trga bana Jelačića, gdje je građane šokirao muškarac koji se ležerno okupao...