To je to što me zanima!

Premijer Lesota bit će optužen za ubojstvo bivše supruge

Dvije godine istraga je tapkala u mjestu. Ali posljednjih nekoliko tjedana stvari su se počele razmotavati. Najprije je početkom veljače Maesaiah Thabane (43) optužena za ubojstvo bivše supruge svog muža
Vidi originalni članak

Premijer Lesota Thomas Thabane (80) bit će u petak optužen za ubojstvo bivše supruge Lipolelo Thabane, objavila je u četvrtak policija.

Bit će to prvi afrički čelnik koji će za vrijeme mandata biti optužen za ubojstvo, u slučaju koji je šokirao malo planinsko kraljevstvo.

U srpnju 2017. Lipolelo Thabane (58) ubijena je kada se vraćala kući u automobilu u glavnom gradu Maseruu. Taj zločin dogodio se samo dva dana prije nego je Thomas Thabane polagao prisegu za premijera. Par je tada bio u procesu rastave. 

Dva dana kasnije, kada je na prisezi je uz Thabanea sjedila žena koja mu je dva mjeseca kasnije postala supruga.

A KAZNE SU BLAGE Dom terora i strave: U osam su godina 101 ženu ubili muževi...

Dvije godine istraga je tapkala u mjestu. Ali posljednjih nekoliko tjedana stvari su se počele razmotavati.

Najprije je početkom veljače Maesaiah Thabane (43) optužena za ubojstvo bivše supruge svog muža, a u petak će biti optužen premijer.

Thabane je zbog pritisaka unutar svoje stranke istovremeno u četvrtak najavio da će odstupiti najkasnije 31. srpnja. To nije bilo iznenađenje jer je već ranije bio najavio da će to učiniti zbog svoje poodmakle dobi.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • histraOyahoo.com 21.02.2020.

    Dačić uhvaćen da je od srpskih firmi uzimao novac i tim novcem kupovao povlačenje odluke prinavanja Kosova. Mislim da je tu i premijer Lesota. Eto dokaza srbima da na su im braća i Lesoto.

  • 20.02.2020.

    Potvrda teze da je pravda spora, ali dostižna. Ovdje je ipak relativno bila brža, ako uzmemo u obzir poziciju i funkciju koju je obnašao počinitelj. U svakom slučaju bolji su od Amera, koji su eksperti za zataškavanje ili "pronalaženje" već unaprijed određenih počinitelja. Sjetite se samo atentata na Kenedija početkom 60-ih u Dalasu. Bitno je da će pravda biti zadovoljena, ovisno o sudovima, valjda nisu efikasni kao naši.

  • prokurator 20.02.2020.

    eto, lesoto je *ipak* gori od nas.

Komentiraj...
Vidi sve komentare