Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
3 komentara

Premijer Lesota bit će optužen za ubojstvo bivše supruge

Dvije godine istraga je tapkala u mjestu. Ali posljednjih nekoliko tjedana stvari su se počele razmotavati. Najprije je početkom veljače Maesaiah Thabane (43) optužena za ubojstvo bivše supruge svog muža

Foto: Unsplash
3 komentara

Premijer Lesota Thomas Thabane (80) bit će u petak optužen za ubojstvo bivše supruge Lipolelo Thabane, objavila je u četvrtak policija.

Bit će to prvi afrički čelnik koji će za vrijeme mandata biti optužen za ubojstvo, u slučaju koji je šokirao malo planinsko kraljevstvo.

U srpnju 2017. Lipolelo Thabane (58) ubijena je kada se vraćala kući u automobilu u glavnom gradu Maseruu. Taj zločin dogodio se samo dva dana prije nego je Thomas Thabane polagao prisegu za premijera. Par je tada bio u procesu rastave. 

Dva dana kasnije, kada je na prisezi je uz Thabanea sjedila žena koja mu je dva mjeseca kasnije postala supruga.

Nasilje u obitelji A KAZNE SU BLAGE Dom terora i strave: U osam su godina 101 ženu ubili muževi...

Dvije godine istraga je tapkala u mjestu. Ali posljednjih nekoliko tjedana stvari su se počele razmotavati.

Najprije je početkom veljače Maesaiah Thabane (43) optužena za ubojstvo bivše supruge svog muža, a u petak će biti optužen premijer.

Thabane je zbog pritisaka unutar svoje stranke istovremeno u četvrtak najavio da će odstupiti najkasnije 31. srpnja. To nije bilo iznenađenje jer je već ranije bio najavio da će to učiniti zbog svoje poodmakle dobi.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message