To je to što me zanima!

Premijer o Crkvi: Svi moraju poštovati hrvatske zakone!

Skupina prosvjednika na Markovom trgu ispred crkve svetog Marka je nastojala aktualnoj Vladi skrenuti pažnju na nedavne izjave nadbiskupa Želimira Puljića
Vidi originalni članak

Premijer Zoran Milanović u četvrtak je na upit skupine prosvjednika na Markovom trgu, koji su ga pitali kako Vlada misli prisiliti Crkvu da poštuje zakone, rekao kako svi moraju poštovati hrvatske zakone. Tportal javlja kako je skupina prosvjednika na Markovom trgu ispred crkve svetog Marka nastojala aktualnoj Vladi skrenuti pažnju na izjave nadbiskupa Želimira Puljića, kojima je relativizirao slučajeve pedofilije među svećenicima. 

Prosvjednici su nakon sjednice Vlade dočekali ministre kako bi im poručili da moraju štititi djecu od zlostavljanja. Ministre su pitali i bi li stvari bile drugačije da se radi o njihovoj djeci, ali odgovore nisu dobili. 

Na izjave Želimira Puljića još nitko nije reagirao iz vladajućih krugova. Prosvjednicima se obratila samo ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić te je rekla kako se ona godinama bori za prava djece te kako je posao procesuiranja zlostavljača na pravosuđu i policiji.

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 69

  • kristov 23.03.2012.

    Koliko je za primjetiti presude su uglavnom pale i to od kojih ljudi, dajte pogledajte malo u ogledalo! Možda vam ono istinu reče! Čemu daljnji trošak ili suđenje.

  • samomaličovjek 23.03.2012.

    čitam komentare i ne vjerujem.... vi svi raspravljete o crkvi i Crkvi, o "istinama", razumu.... svi kao osuđujete ovaj zločin, a nitko od vas nije ni spomenuo žrtve. ovog monstruma stići će kazna, ako ne na ovom, onda na onom svijetu.. ja osobno sam redovito u crkvi, vjernik sam. ja u crkvu ne idem zbog svećenika, drugih ljudi... nego slušati Božju riječ. i kao vjernik koji je redovit u crkvi, zaista ne vidim ni razloga ni situacju u kojoj bih svoje dijete poslala na samo sa svećenikom... al ne bih ga poslala na samo ni sa liječnikom, ni sa učiteljem, ni sa bilo kim, dok god je DIJETE!!!! kao roditelj imam pravo biti sa djetetom dok je kod liječnika, zubara, bilo gdje... prosvjetni sam radnik, i nikada nisam sa učenikom trebala razgovarat iza zatvorenih vrata, ako postoji problem, ili se dijete pozove na stranu ali negdje gdje ima ljudi, ili se skupi stručna služba škole i problem se rješava u prisutsvu drugih pa i roditelja. nije da za ovaj slučaj krivim roditelje, naravno da ne, krivo je samo to čudovište, ali želim naglasiti važnost roditeljske brige i to da se na djecu mora paziti u ovom groznom svijetu jer stvarno svega ima, a djeca su samo djeca.

  • Ni-na 23.03.2012.

    Crkava i svećenstvo su se u zadnje vrijeme toliko srozali,da zaista nisam više sigurna koga oni predstavljaju. Onaj tko vjeruje,dovoljno mu je da stane pod vedro nebo..

Komentiraj...
Vidi sve komentare