To je to što me zanima!

Premijer odgovorio Milanoviću: 'Kad je jugo, nije dobro donositi velike odluke. Ne sekiram se'

Ova cijela tirada očito je zbog juga, ta nakupina teških optužbi i insinuacija besprizorna je, netočna, bezobrazna… Ako kani ići u velike sukobe, prijetnje, to ćemo otresti s revera, rekao je Plenković
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković je prije sastanka u Europskom vijeću u Bruxellesu dao kratku izjavu za medije. Otkrio je da će na sastanku razgovarati o migracijama, suradnji u području trgovine, digitalnog društva... 

- Razgovarat ćemo večeras i o situaciji u našem susjedstvu, BiH, stabilnosti, a očekuje se otvaranje pitanja vladavine prava, tj. rasprave koja se odnosi na Poljsku - rekao je Plenković, prenosi N1

Na pitanje kakvo će biti stajalište Hrvatske o poskupljenju energenata rekao je da, što se tiče kućanstava, cijene plina i struje neće rasti. 

'POČET ĆU SVE BLOKIRATI' Milanović poručio Plenkoviću zbog umirovljenja Burčula: 'Obuzdaj skrbniče svog jarana!'

- Ograničili smo maksimalnu cijenu benzina i dizela te primirili udar na standard građana. Ne želimo da dođe do ugroze životnog standarda kad smo osigurali preduvjete za gospodarski oporavak - rekao je. 

O stavu Hrvatske prema situaciji u Poljskoj i potencijalnoj uskrati europskih financijskih sredstava, Plenković je rekao: 

- Mislim da moramo saslušati kolegu Morawieckog, uputio nam je svim dopis i elaborirao što je odlučio Ustavni sud u Poljskoj. Važno je da pokušamo ne dijeliti stavove država članica, da EU funkcionira što homogenije. I mi smo morali izmijeniti Ustav da bismo se prilagodili europskom pravnom poretku. Treba poštovati ono na što smo svi pristali ulaskom u EU. 

MORH ODGOVORIO MILANOVIĆU: 'Brigadiru Elvisu Burčulu isteklo je imenovanje 15. listopada'

Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića koji mu je ranije u četvrtak poručio da će početi blokirati sve ako ministar Banožić ne povuče odluku o umirovljenju zapovjednika Počasno zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula.

- Jutros sam rekao da mi se čini da je jugo - rekao je premijer i dodao: 

- Kažu Dubrovčani da, kad je jugo, da nije dobro donositi velike odluke. Ne znam je li do juga, ali osobno nisam nijednom u godinu dana sudjelovao ni sugerirao u bilo kojoj odluci vezanu uz časnike i ostale Hrvatsku vojsku. Ne miješam se i ne kanim se miješati. Ova cijela tirada očito je zbog juga, ta nakupina teških optužbi i insinuacija besprizorna je, netočna, bezobrazna… Ako kani ići u velike sukobe, prijetnje, to ćemo otresti s revera kao neki dan. Ne sekiram se previše, neka razgovara s ministrom obrane. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • 21.10.2021.

    Plenki izgleda da cijepivo dijeluje i na druge stvari zoka vise nesmrca i nije alergican bahati se deblja se od klope koja je bolja od zenini snitica i ribe iz podruma

  • kormilar 21.10.2021.

    Premjer Plenković očito želi imati pod kontrolom sve političke procese u RH! Na tom putu stoji mu predsjednik RH Milanović!

  • Goranović 21.10.2021.

    Ne brini Anemicni! Ima vremena za sekiranciju. Precjednik je tek u fazi zagrijavanja. Laksi trening prije batinjanja! Stajati ces u stavu mirno i brisati balavi nos!

Komentiraj...
Vidi sve komentare