To je to što me zanima!

Premijer primio predstavnike HBK-a: Dogovoreno da će se sastajati dva puta godišnje

Premijer Andrej Plenković primio je predstavnike Hrvatske biskupske konferencije. Na sastanku je naglašeno da će se nastaviti rješavati ključne teme koje se tiču rada Mješovite komisije HBK i Vlade
Vidi originalni članak

Premijer je u Banskim dvorima primio predsjednika Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimira Puljića, predsjednika Komisije HBK za odnose s državom i člana Stalnog Vijeća Hrvatske biskupske konferencije mons. Dražena Kutlešu i generalnog tajnika HBK vlč. Krunoslava Novaka, priopćeno je iz Vlade.

Važnost kontinuiranog dijaloga

Na sastanku su potvrđeni kvalitetni odnosi hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, a naglašeno je da će se nastaviti rješavati ključne teme koje se tiču rada Mješovite komisije HBK i Vlade, osobito u pogledu pravnih, karitativnih i statusnih pitanja, ističe se u priopćenju

Premijer i predstavnici HBK istaknuli su važnost kontinuiranog dijaloga Katoličke Crkve i Vlade te resornih ministarstva o brojnim društvenim temama.

Dogovoreno je da će se susreti na razini predsjednika Vlade i vodstva HBK održavati dvaput godišnje, u proljeće i jesen.

NEZADOVOLJNI HBK: Zbog informatike u školama se dijele upitnici o ispisu učenika s vjeronauka

Sugovornici su se osvrnuli i na sastanak predsjednika Vlade s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom u rujnu ove godine u Splitu, na kojem su još jednom potvrđeni odnosi izrazito dobri odnosi Hrvatske i Svete Stolice.

Premijer Plenković osvrnuo se na aktivnosti Vlade u borbi protiv pandemije koronavirusa, usmjerene na očuvanje zdravlja hrvatskih građana te izložio gospodarske i socijalne mjere koje Vlada poduzima za zaštitu radnih mjesta te standarda građana te je u tom kontekstu zahvalio predstavnicima HBK na dobrovoljnom smanjenju obveze od 10 posto u provedbi ugovora sa Svetom Stolicom i RH o gospodarskim pitanjima u 2020.

Na sastanku su bili i potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić, ministrica kulture i medija i predsjednica Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Nina Obuljen Koržinek te ravnatelj Ureda Komisije za odnose s vjerskim zajednicama Šime Jerčić.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • coronac 22.10.2020.

    To je bas ono teska odluka i pravi potez sigurno je angazirao jedno deset savjetnika i radili su na tome mjesecima.pa dobro kaj je to do kada cemo biti ovce

  • jožek2 19.10.2020.

    Trebaju popovi opet novaca od države, a Plenko njima dijeli šakom i kapom, jer dolaze lokalni izbori i popovi će vjernicima naređivati da glasaju za lopove iz hdz osuđene zločinačke organizacije.

  • dijalektičar 19.10.2020.

    Dobijamo po zaslugama.Crkvi sve,sirotinji što ostane.

Komentiraj...
Vidi sve komentare