To je to što me zanima!

Premijer u strahu od špijuna: Novi mobitel svaka 3 mjeseca

John Key (53), premijer Novog Zelanda u razgovoru za jednu radio postaju kazao je kako svoj mobitel mijenja svaka tri mjeseca kako bi smanjio rizik od špijuniranja
Vidi originalni članak

Moj je telefon sigurniji od mobitela drugih ljudi, ali to ne znači da se u njega ne može upasti - rekao je u razgovoru za jednu radio postaju premijer Novog Zelanda John Key (53). On se, istaknuo je, vodi načelom da će u nekom trenutku postati meta špijuniranja.

- Pouzdano znam da mobitel može poslužiti za prisluškivanje. Mijenjam ga svaka tri mjeseca - rekao je Key koji mobitel ne nosi na sastanke sa savjetnicima za nacionalnu sigurnost jer se njime može daljinski upravljati i iskoristiti ga kao spravu za prisluškivanje.

- Kada sam u inozemstvu, uvijek ga imam uz sebe. A ako ga ostavim u sobi, što mi se dogodilo nekoliko puta, jednostavno ga bacim - dodao je premijer.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Ništanovo 11.06.2015.

    Kad se naš ministar zdravlja Varga boji špijuna i špijuniranja, onda ispada pod normalno da se ipremijer Novog Zelanda boji špijuna, samo kaj je njegovo mijenjanje telefona puno jeftinije od Varginih traženja bubica, mikrofona i skrivenih kamera u ministarstvu

  • Spec 11.06.2015.

    Pih , ja pokupim nekoliko besplatnih SIM kartica , nazovem broj ili dva iz Plavog oglasnika i nakon toga ih bacim . Opasnija je Zakonita od svih špijuna zajedno s Karamarkom i njegovim dojučerašnjim mentorima .

Komentiraj...
Vidi sve komentare