To je to što me zanima!

Preminuo je bivši francuski predsjednik Jacques Chirac

Bivši predsjednik Francuske Jacques Chirac preminuo je u 86. godini, javlja njegova obitelj. Posljednjih nekoliko godina bio je teško bolestan...
Vidi originalni članak

Preminuo je bivši francuski predsjednik Jacques Chirac u 86. godini, javlja RT. 

Chirac je bio francuski političar i državnik. Na čelu Francuske bio je od 1995. do 2007.godine. Bio je i gradonačelnik Pariza od 1977. do 1995.

U prosincu 2011. je osuđen na uvjetni kaznu od dvije godine zatvora zbog financijskih malverzacija vezanih uz doba kada je bio pariški gradonačelnik. Bio je i jedan od najžešćih kritičara američke invazije na Irak.

Posljednjih nekoliko godina bio je teško bolestan.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • rijetko kulturan 26.09.2019.

    Jel bio Hrvat ili Srbin?

  • papilon100 26.09.2019.

    Velka faca svjetske politike .Kako je reko zivimo u Valentine kad mozes sve promjenit, srce,bubrege,jetra samo ne jaja i mozak..E kad bi bilo vise takvih Vega.Pocivaj u miru prijatelju

  • Miške 26.09.2019.

    Domobranski pukovnik Alesić odgovorio De Golu ,koji je rekao da su Srbi vjekovima prijatelji Francuza, da su to Hrvati, a ne Srbi. I onda mu je pokazao knjigu od francuskog autora, koji je navodio onu čuvenu rečenicu Napoleona o hrvatskim četama u Borodinu, koje su ostale vjerne uz njega. De Gol je provjerio, izvinuo se i stavio ploču na Slavoluk slobode u Parizu gdje se Francuska zahvaljuje Hrvatima. "Sad je tu vaš dom, među najvećima".

Komentiraj...
Vidi sve komentare