To je to što me zanima!

Preminuo je O.J. Simpson

Simpson je bio igrač američkog nogometa i filmska zvijezda, a najpoznatiji je bio po suđenju za ubojstvo supruge i ljubavnika
Vidi originalni članak

Bivša zvijezda američkog nogometa Orenthal James Simpson, poznatiji kao O.J., preminuo je u 76. godini, a vijest o njegovoj smrti podijelila je njegova obitelj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Preminuo je u krugu obitelji u Las Vegasu nakon što je bolovao od karcinoma prostate. Stanje mu se posljednjih mjeseci bilo pogoršalo, pa je završio u bolnici. 

Simpson je odslužio devet godina zatvora zbog oružane pljačke iz 2007. godine. Na slobodi je bio od 2017. godine. Simpson je dospio na naslovnice američkog tiska tijekom suđenja 1995. u kojemu je bio optužen za ubojstvo bivše supruge Nicole Simpson i njezina prijatelja.

VIDEO: SUĐENJE O.J. SIMPSONU Masakr koji je ostao misterij: 'Iz rane na vratu vidio se dušnik...'

Američka javnost danima je raspravljala o detaljima suđenja poput pristaje li mu krvava rukavica pronađena na mjestu ubojstva ili ne. Suđenje koje su američke televizijske kuće svakodnevno prenosile snažno je podijelilo Ameriku. 

Suđenje je kasnije i ekranizirano.

Simpson je na tom suđenju oslobođen krivnje, a na građanskoj parnici koju su dvije godine kasnije pokrenuli članovi obitelji ubijenog Rona Goldmana proglašen je krivim za te smrti i dosuđeno mu je plaćanje odštete od 33,5 milijuna dollara.

NOVI DETALJI? O.J. Simpson ipak nije kriv za ubojstvo žene, javio se ubojica

Simpson ustrajno tvrdi da nije kriv za ta ubojstva, kao i da nije imao namjeru pobjeći u svom bijelom terencu pred uhićenjem, nego je išao na grob bivše supruge.

Policijsku potjeru za njim, danas jednu od najpoznatijih američkih televizijskih scena, iz zraka su tada prenosile televizijske kuće.

Kažu da je bio okružen svojom djecom i unucima kada je umro jučer navečer. Simpsonov odvjetnik također je potvrdio njegovu smrt za američki TMZ. O.J. Simpson je iza sebe ostavio četvero djece: Arnelle i Jasona iz prvog braka te Sydney i Justina iz braka s Nicole Brown Simpson.

Idi na 24sata

Komentari 67

  • Jedančovik 12.04.2024.

    Ubojstvo svog ljubavnika ili njenog ?

  • Frane Radas 11.04.2024.

    Osudjeni serijski ubojica Glen Rogers je vec vise puta slao pisma i davao intervjue policiji da je on ubojica a kao dokaz dao je takve detalje za koje kao outsider nije mogao znati nitko osim forenzicara i detektiva. Sve se zataskavalo jer su se bojali nove istrage i moguce tuzbe od nekoliko stotina milijuna dolara, pocevsi od Policije, TV kuca, novina i sl. Sve je to na internetu vec godinama.

  • PRIGOREC iz ZG 11.04.2024.

    RIP

Komentiraj...
Vidi sve komentare