To je to što me zanima!

Premješteni u drugu školu zbog potresa, roditelji - nezadovoljni

Više od 200 roditelja učenika zagrebačke OŠ Petra Zrinskog u nedjelju je potpisalo peticiju kojom od Gradskog ureda za obrazovanje traže da se odustane od plana jesenskog preseljenja
Vidi originalni članak

Naime, prema Planu preseljenja učenika iz pet osnovnih škola koje do jeseni neće biti sanirane, učenici viših razreda OŠ Petra Zrinskog, čak 13 razreda (od 5. do 8. razreda) prebačeno je u OŠ Ive Andrića u novozagrebačkom naselju Sopot. 

POGLEDAJTE VIDEO: Učenici su se vratili u škole 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

No već iz te škole upozoreno je kako se radi o planu koji će dovesti u sigurnost svu djecu. Učenici bi trebali iduću godinu pohađati u dvije smjene, no kako upozoravaju roditelji učenika iz obje škole, to bi dovelo u pitanje njihove izvanškolske aktivnosti, ali i normalnu svakodnevicu. 

Roditelji OŠ Petra Zrinskog upozorili su kako će njihova djeca morati putovati preko cijelog grada da dođu do škole, a mnogi pritom imaju i djecu u drugim školama. 

SVI PROLAZE! 'Ministrice, uvrijedili ste nas sve, i nastavnike i dobre đake'

Iako su uspjeli dogovoriti da ih predstavnici Grada prime u utorak, odlučili su potpisati peticiju koju će im predati. Za sve smatraju odgovornom upravu škole, te ističu kako nije postupila zakonito i u interesu učenika, roditelja i skrbnika.

Smatraju kako njihovoj djeci nije pruženo pravo na jednako obrazovanje, te traže da "Grad Zagreb učenicima od 5. do 8. razreda OŠ Petar Zrinski omogući preseljenje u jednu od škola koja će im biti jednako dostupna kao što su druge škole dostupne učenicima škola oštećenih u potresu." 

STANJE NAKON POTRESA Roditelji negoduju: Ništa nije riješeno, zahtijevamo odgovore

Žele i da se potraži neki drugi prostor za privremeni smještaj koji bi im bio u njihovom dijelu grada, te da Grad Zagreb obavijesti javnost o građevinskim radovima koji su dosada poduzeti i trenutačnom statusu plana obnove OŠ Petra Zrinskog.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • stremiti 01.06.2020.

    Ovim roditeljima je sigurnost djece manja briga od komoditeta i statusnih simbola . Novi Zagreb im nije dovoljno dobar. Gdje da im se nađe skola u centru ako je tamo za sada nema. Nerazumni ljudi , djeca iz raznih sela po cijeloj zemlji putuju po dva sata do škola a ovima je smak svijeta 20 minuta tramvaja. Zapravo oni vrijeđaju sve druge koji ne žive u "centru"

  • jeremija12 31.05.2020.

    Apsolutna glupost za potpisivanje.. Sta je s onima kojima do srednje treba 2h?

Komentiraj...
Vidi sve komentare