Obavijesti

News

Komentari 42

'Ministrice, uvrijedili ste nas sve, i nastavnike i dobre đake'

'Ministrice, uvrijedili ste  nas sve, i nastavnike i dobre đake'
1

Sindikati, nastavnici i roditelji žestoko su reagirali na Uredbu Vlade po kojoj će na popravni ispit moći i učenici, čak i maturanti s četiri jedinice. Smatraju to podilaženjem i rušenjem svih kriterija kvalitete

VIDEO

Uredba o snižavanju kriterija za prolazak razreda loša je poruka i uvreda učiteljima, nastavnicima, ali i dobrim učenicima, reakcije su sindikata, ali i brojnih zaposlenih u školama.
U petak je Vlada donijela Uredbu po kojoj pravo na produžnu nastavu i popravni ispit sada imaju i učenici, te maturanti s četiri zaključene jedinice, a svi učenici nižih razreda će proći razred bez obzira na ocjene.
- Uredba Vlade RH izravno je uplitanje u autoritet učitelja i nastavnika i pokušaj obezvrjeđivanja njihova rada. U ovim teškim vremenima učitelji i nastavnici ulagali su nevjerojatne napore kako bi održali što kvalitetniju nastavu, a jednako tako kako bi što kvalitetnije vrednovali rad učenika. U ovim nenormalnim uvjetima svi učitelji i nastavnici svjesni su manjkavosti nastave na daljinu, kao i nemogućnosti objektivnog vrednovanja učenika  i svi ce voditi računa da učenici budu pravedno ocijenjeni i vrednovani. Upravo iz tih razloga mnogi učitelji i nastavnici ovoga puta će donekle ublažiti svoje kriterije. Ministrica se sada postavlja kao zaštitnik loših učenika od „zlih“ ucitelja i nastavnika, a zapravo šalje poruku kako se i bez učenja može uspješno završiti razred - poručio je u četvrtak Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske.


Pobunili se i nastavnici i roditelji

- U situaciji kad je parlament raspušten, Vlada uredbama mijenja Zakon o odgoju i obrazovanju, bez javne rasprave, bez sudjelovanja zainteresirane javnosti, na jen-dva, dok istovremeno mjesecima nisu u stanju u isti taj zakon unijeti odredbu o ukidanju anonimnih prijava nastavnika... Učenicima koji rade, odgovornima i savjesnima pljunulo se u lice i poručilo da su budale, dok se, kao i uvijek, pogoduje onima s hrpetinom jedinica; na kraju krajeva, upravo takvi su materijal za buduće ministre.
Odluka donesena zbog brige za djecu?
Gdje je ta briga za djecu kad im se u ruke na silu trpaju tableti, umjesto da im se u školi omogući pristojan obrok, barem sendvić? Gdje je ta briga kad se vrhunskim učenicima ukidaju državna natjecanja? Kad se nema novca za odlazak na međunarodne Olimpijade znanja? Kad maturanti mjesec dana prije mature ne znaju po kojim pravilima se igra - zapitao je u postu na Facebooku nastavnik Ivan Plantić, a roditelji se masovno pitaju čemu su se njihova djeca trudila i borila za ocjene ako se kriteriji ovako snižavaju doslovce na kraju školske godine.

Blaženka Divjak u petak je odbacila kritike:
- Ovo je pomoć, davanje dodatne prilike. Nitko s negativnom ocjenom od petog do osmog razreda i u srednjoj školi ne može prijeći u sljedeći razred.
Ministrica znanosti i obrazovanja u petak predsjeda dvjema videokonferencijama ministara znanosti i obrazovanja EU-a. Prva je o istraživanju i inovacijama u okolnostima pandemije, a na drugoj će ministri raspravljati o svemirskim tehnologijama. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor