To je to što me zanima!

Presadili mu pluća pušača, na kraju je umro od raka

Tumor su Matthewu otkrili nakon presađivanja, a lijekovi koji su trebali spriječiti da tijelo odbaci novi organ, samo su pridonijeli širenju metastaza
Vidi originalni članak

Matthew Millington (31), vojnik u britanskoj vojsci umro je od raka nakon što su mu u bolnici presadili pluća okorjelog pušača. Papworth bolnica u Camridgeu, gdje je vojnik operiran, ogradila se od svega tvrdnjom da rendgenske snimke nisu pokazivale rak na plućima donora prije operacije. Zloćudnu bolest otkrili su mu 6 mjeseci nakon transplantacije, a lijekovi koji su trebali spriječiti da Matthewovo tijelo odbaci novi organ, pridonijeli su širenju metastaza. Iako su ga liječnici poslali na zračenje i kemoterapiju, veteran rata u Iraku, umro je u veljači ove godine. Matthew je trebao nova pluća, jer su mu 2006. dijagnosticirali neizlječivu bolest od koje bi umro u roku od dvije godine. Godinu dana kasnije pojavio se donor. Matthewova udovica Siobhan ispričala je za Daily Mail kako je suprug bio presretan kada su mu javili da će ga operirati. Udovica se pita kako je moguće da bolnica uopće uzme u obzir donora koji puši dnevno između 30 i 50 cigareta.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • trešnja 12.10.2009.

    \"miroljubiv\" i \"spirit lamp\" su u pravu ma koliko god se to nekima činilo neprihvatljivo...kad bi čitali malo više o svemu tome nebi u vama postojao taj strah.Postoje odgovori na sva naša pitanja,ali ih moramo željeti i htjeti naći!!!!Istina je da duša nije slobodna dokle god sve njezine \"supstance\" ne prijeđu u duhovno stanje,dakle,ako jedan od organa \"ostane\" u nekom drugom tijelu živjeti u svojem materijalnom obliku,duša darovatelja će morati sačekati i taj dio i tek onda se potpuno osloboditi.Za sve one koji ne priznaju Boga i ne poštuju Božji red ovo je neprihvatljivo,što ne znači da će sa njima biti drugačije.Bog ne ovisi od naše volje,ali mi ovisimo od njegove!!!

  • ksenam 11.10.2009.

    pa ne mogu vjerovati da u bolnici nisu to odmah vidjeli

  • baky126 11.10.2009.

    ovo je teska ironija

Komentiraj...
Vidi sve komentare