To je to što me zanima!

Premijer Plenković opet kasnio, novinari napustili presicu...

Nakon ovog postupka novinara, iz Vlade su se pravdali kako ne znaju procijeniti koliko koji sastanak može potrajati. No, treba istaknuti da se to događa konstantno i da presice nikad ne počnu u zakazano vrijeme...
Vidi originalni članak

Premijer Andrej Plenković trebao je u 13:30 održati press konferenciju za novinare. S obzirom da se ni sat vremena nakon zakazanog termina nije pojavio, novinari su otišli.

Nakon ovog postupka novinara, iz Vlade su se pravdali kako ne znaju procijeniti koliko koji sastanak može potrajati. No, treba istaknuti da se to događa konstantno i da presice nikad ne počnu u zakazano vrijeme, a novinari čekaju. Iz Vlade su potom javili kako će onda premijer dati izjavu u NSK, gdje je u 14 sati počeo sastanak ministrice turizma Nikoline Brnjac s hotelijerima.

 

- Najavili smo da će biti sastanak parlamentarne većine u 12 sati i da će iza toga biti izjave premijera. Okviran termin izjave je bio 13.30. Bio sam i osobno u kontaktu s novinarima. No sastanak se oduljio i trajao do 14.20, s obzirom da ne radimo baš u uobičajenim okolnostima, već se raspravljalo o sljedećim aktivnostima u pomaganju unesrećenima i saniranju štete nakon razornog potresa - reagirao je glasnogovornik Vlade nakon što su novinari napustili Vladu.

UŽIVO SJEDNICA VLADE Premijer Plenković najavio ukidanje PDV-a na donacije: 'To je još jedna važna gesta...'

Podsjetimo, jučer je na konferenciji nakon sjednice Vlade istaknuo kako se radi na nabavci privremenih smještaja za ljude čije su kuće stradale u razornom potresu koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju i njezinu okolicu. 

Plenković se i u par navrata oštro okomio na novinare. 

Na njihovu opasku da su građani pomagali i da je možda jedan čovjek trebao biti postavljen kao odgovoran da koordinira sve od početka kako bi država mogla reagirati brže, premijer je vrlo oštro upitao što je to trebalo biti brže u cijeloj toj situaciji. 

NAKON SJEDNICE VLADE Plenković u svađi s novinarima: 'Što nije bilo dovoljno brzo?'

- Mi sad govorimo o dojmu. Evo, i u SAD-u se stvorio neki dojam da su izbori ukradeni i da se treba ući u kongres. A činjenica je da su bili izbori. Isto je i kod nas, dojam je jedno, a činjenica je sve ovo što smo napravili - branio je Plenković poteze Vlade i posebno pohvalio djelovanje Crvenog križa.

Idi na 24sata

Komentari 215

  • mayodemus 10.01.2021.

    Koji ce vam presice.pisite istinu sa terena a ne sto vam kaze ovaj glavonja.i onako laze.

  • apolitični 09.01.2021.

    zanima me hoće li gospoda novinari naplatiti tu presicu koju nisu napravili i ako naplate ,kome će naplatiti posao koji nisu odradili ,jer su htjeli pokazati premijeru da su važniji oni od bilo koje njegove obveze

  • krkanADZ 09.01.2021.

    ne pretjerujte, uzmite u obzir premijerovu zdravstvenu anamnezu.. čovjek sa suradnicima, Jandrokovićem i Pupovcem lopata po Petrinji, pa siroti, slabokrvan kakav je, nemre na sve strane, a vi, zločesti novinari, navaliste.. ajte, molim vas... 

Komentiraj...
Vidi sve komentare