To je to što me zanima!

Preskupo je platiti test 200 eura i 72 sata sjediti u kući

Mjera prema kojoj bi netko iz inozemstva mogao ući u Hrvatsku na 72 sata uz potvrdu da u tom trenutku nema koronavirus, stavljena je na čekanje. Previše je tehničkih 'izazova' oko toga, kažu u Stožeru
Vidi originalni članak

Iako je danas trebala stupiti na snagu, i trajati do 18. svibnja, odgođena je nova mjera da svatko tko ulazi u Hrvatsku na manje od 72 sata ne mora u karantenu od 14 dana, ali mora sa sobom donijeti "frišku" potvrdu da nema korona virus, ne stariju od 24 sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako rade frizerski saloni nakon popuštanja mjera

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Previše je tehničkih izazova'

Time je onima koji nakratko uaze u Hrvatsku trebalo biti omogućeno da ne moraju u obaveznu dvotjednu karantenu nego su u zemlji iz koje dolaze trebali napraviti PCR dijagnostički test.

To je trebalo biti osiguranje da je osoba, barem kroz iduća dva dana, negativna na koronavirus, makar je i ok toga puno dvojbi. Kako je danas rečeno na novinarskoj konferenciji Stožera civilne zaštite, mjera još neće stupiti na snagu  jer je "pitanje prelaska granice kompleksno". 

- Kao što govorimo od prvog dana, svakodnevno pratimo situaciju i sigurno je da nećemo propustiti donijeti prave odluke u pravom trenutku, kako za zdravlje tako i za gospodarstvo - rekao je ministar MUP-a Davor Božinović. 

JEDNA PREMINULA U zadnja 24 sata u Hrvatskoj 5 novooboljelih, ukupno 2.101

Od mjere '72 sata' se, doznajemo, odustalo iz nekoliko razloga. Na testiranje u matičnoj državi je potrebno čekati i po nekoliko dana, odnosno prethodno se naručiti, a sam test košta  oko 150 do 200 eura.

Onima koji bi u Hrvatsku dolazili na manje od 72 sata to sigurno nije mali trošak. Osim toga, po ulasku u Hrvatsku bi osoba s potvrdom da je trenutačno zdrava svejedno morala biti isključivo u kući, kao što bi bila i u redovnoj samoizolaciji od 14 dana.

SAMO OPUŠTENO Božinović najavio nove mjere za sva vjenčanja i sprovode

Ne bi smjela izlaziti niti se igdje kretati. 

- Puno je tehničkih izazova oko toga pa je mjera stavljena na čekanje, kažu neslužbeno u Stožeru. 
 
 

Idi na 24sata

Komentari 105

  • stremiti 10.05.2020.

    Bečkom aerodromu nije problem provoditi testiranje a na nama jeste Ako je u Beču test 160 eura zašto je kod nas 200 Naš bi kakve su plaće osoblja trebao biti 120 eura. Mi smo samo disciplinom suzbili koronu sad će je stranci za mjesec dana raširiti. Primjeri od jučer radnici došli iz Švedske svi bolesni, pomorac došao s broda bolestan. U EU korona još hara. Bolje 50% turizma 6 mjeseci nego 100% mjesec dana i potpuna blokada Hrvatske novih 3 4 mjeseca

  • Miroslav Mičević 07.05.2020.

    Ovi su totalno nesposobni dolaze izbori ako i malo pameti ima brzo ćemo ih se riješiti.

  • ivan alvađ 07.05.2020.

    tako se u pokornosti drže narodi ,a korona virus se preboljeva lakše od gripe.to nam je dar božji .u prirodi vlada selekcija-zakon jačega ,snažnijeg i otpornijeg.razne interesne grupe bore se za svoje ciljeve.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare