To je to što me zanima!

Preslatki četveronožni glumci: Winnetuovi psi traže novi dom

Mješanci Astra, Jelenko i Wina bili su glavne zvijezde u Brezama. Nakon što se snimio film “Winnetou” pse su vratili u azil, gdje sada čekaju na novi, topli dom...
Vidi originalni članak

Jako su umiljati, razigrani i naučeni na nošenje povodca. Svi su cijepljeni i čipirani, a ženke sterilizirane, govori nam Ivana Pleše, djelatnica iz skloništa za nezbrinute životinje Lič kraj Fužina. Jednogodišnji mješanci Astra i Jelenko te petomjesečna Wina posuđeni su na sedam dana ekipi koja je u Primorju i Istri snimala film “Winnetou”. Nakon snimanja vraćeni su u azil, gdje čekaju na novi, topli dom.

- Nazvala nas je gospođa i pitala možemo li im za potrebe snimanja filma posuditi tri vižljasta psa s dugim ušima i nogama. Odabir je pao na Astru, Jelenka i Winu, a cijelo vrijeme snimanja bili smo s njima na setu u Brezama. Njihova uloga doslovno je bila šetati indijanskim naseljem dok se snimaju scene te su cijelo vrijeme bili paženi i maženi - govori nam Ivana naglašavajući da ih je filmska ekipa odlično prihvatila. No po završetku snimanja psiće nitko nije želio udomiti, nego su ih, sukladno dogovoru, vratili u azil. Ivana kaže da su svi psi naučeni na ljude, konje i puno pažnje.

- U skloništu se nalazi još 60-ak što štenaca, što odraslih pasa. Svi su društveni i mazasti te svi nestrpljivo čekaju da napokon nađu dobre vlasnike. Nažalost, neki od njih kod nas su i dulje od dvije godine - rekla je Ivana naglašavajući da pse redovito kupaju, drže u čistim boksovima te redovito hrane i maze.

Astra je umiljata i socijalizirana

24sata

Astra je u azilu od ljeta. Umiljata je i vesela ženka, čipirana je i sterilizirana te vrlo društvena. Odlično se slaže s drugim psima.

Wina je ljubimica azila

24sata

Winu od milja u azilu zovu Lu Lu. Oštenjena je prije pet mjeseci i miljenica je djelatnika. S njima ide u svakodnevnu kontrolu.

Okolica Fužina bila je pravi Divlji zapad

Goran Kovacic/Pixsell

Snimanje trilogije ‘Winnetou’ počelo je početkom kolovoza na više lokacija u Hrvatskoj. Okolica Fužina dočarala je gradiće i sela Divljeg zapada, a mjesto Breze odglumilo je tipično indijansko selo.

Postali prijatelji sa statistima

I nakon snimanja ‘Winnetoua’, ekipa iz azila ostala je u kontaktu s brojnim statistima i kamermanima iz filmske ekipe.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • espero 12.12.2015.

    Filmaši ih iskoristili za snimanje, ''vlasnici'' uzeli novce, ne malene novce, a jadni psi natrag u azil. Pa bilo bi pošteno da ih netko od njih udomi, kad ih je već dobro iskoristio.

  • we are 138 12.12.2015.

    prelijepi su <3

  • zigazigiczigosan 12.12.2015.

    ovo je kapitalizam nema mazenja samo roboti dok te ne potrose zamjene te,, zivio car,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare