To je to što me zanima!

Pretukli mladića (17) do smrti: Opet su dobili zatvorsku kaznu

Antun Matković (21) dobio je 4 godine i 11 mjeseci zatvora dok je Goran Ević (23) osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora. Prije dvije godine pretukli su Miroslava (17)
Vidi originalni članak

Dvojica nasilnika iz Gradišta kraj Županje koji su u studenom prije dvije godine pretukli i usmrtili 17-togodišnjeg Miroslava Tunjića i na ponovljenom su suđenju u Vukovaru dobili zatvorske kazne. Antun Matković (21) dobio je 4 godine i 11 mjeseci zatvora dok je Goran Ević (23) osuđen na 4 godine i 8 mjeseci zatvora. 

Obojica su već ranije dobili zatvorske kazne za napad na Tunjića, i to veće od dosadašnjih, ali je Vrhovni sud poništio presudu i slučaj vratio na ponovni postupak preporučivši da ih se, umjesto za kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda sa smrtnom posljedicom, optuži za pokušaj ubojstva, a što bi značilo i blažu kaznu. 

- Sud nije prihvatio prijedlog tužiteljstva da se ovo kazneno djelo okarakterizira kao pokušaj ubojstva jer smo tijekom suđenja nedvojbeno utvrdili da Matković i Ević nisu imali namjeru ubiti Tunjića, nego ga istući, a što je jedan od njih i svojim iskazom potvrdio. To su potvrdili i saslušani svjedoci kao i sudski vještaci koji su rekli da je Tunjić od udarac šaka i nogu zadobio teške i po život opasne ozlijede glave. Matković i Ević tukli su ga na cesti iako je pao na tlo, sve dok nije naišao automobil koji je naletio na tijelo Tunjića i usmrtio ga - kazao je u obrazloženju presude sudac vukovarskog Županijskog suda Milan Kojić.

Kao otegotna okolnost Matkoviću i Eviću bila je činjenica da su Tunjića isprebijali i ostavili na cesti iz čiste zabave, jer je Tunjić iz lokala u Gradištu, u kojemu su svi prethodno bili, izašao kako bi izbjegao podbadanja i izazivanje sukoba. I Matković i Ević bili su pijani, a u vrijeme kada je izvršio djelo, Matković je bio maloljetan. Izvjesno je da će se državno odvjetništvo žaliti na presudu, što znači da će dvojica nasilnih mladića i dalje ostati na slobodi, na koju su izašli nakon samo mjesec dana pritvora. To je posebno razljutilo Tunjićeve roditelje, majku Božicu i tatu Matu koji su nezadovoljni sporošću pravosuđa i svakoga dana posjećuju sinovljev grob u očekivanju pravde za njegove krvnike.

Idi na 24sata

Komentari 117

  • globetrotterXL 16.11.2012.

    Kakva sramota hrvatskog pravosuđa, nis drugo nego sprdnja...nemogu vjerovati

  • vgxy 16.11.2012.

    napisala bi ja sta njemu ide al ce mi komentar opet biti izbrisan :( trebalo bi ga kazniti ko u vrijeme sulejmana !

  • staatsfeind 16.11.2012.

    Jako su pametni...buducnost im je s time u k.....!mlado pa ludo

Komentiraj...
Vidi sve komentare