To je to što me zanima!

Prevarant kao iz filmova: Lažni savjetnik 'izmuzao' ljubavnicu

SRBIJA: Zvonko Cvetković (63) jedan je od najpoznatijih srpskih prevaranata. Svojim žrtvama je 'prodavao' priču da je savjetnik predsjednika Vučića, a prije pet godina je bio i lažni doktor
Vidi originalni članak

Poznati varalica iz Kragujevca, Zvonko Cvetković (63), ponovno se našao u središtu srpske medijske pozornosti nakon što je otkriveno da je financijski prevario svoju ljubavnicu V.M. iz Jagodine i njezinu prijateljicu N.R. iz Niša.

Upravo ga niški sud tereti da je dvije žene prevario za više od 33 tisuće eura i to tako što se predstavljao kao 'savjetnik' srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i visoki djelatnik BIA-e (Bezbednosno-informativna agencija), piše Kurir.

Hvalio se poznanstvima s poznatim političarima i na sastanke dolazio u automobilu s rotacijskim svjetlima kako bi bio što uvjerljiviji. Također, znao se pretvarati da je s Vučićem na važnom sastanku i svoje žrtve zvati telefonom iz 'Bruxellesa i ostalih metropola'.

Naravno, Cvetković je negirao optužbe i rekao da je lagao samo zato kako bi osvojio V.M., što mu je u konačnici uspjelo. Novac je posudio zbog navodnog popravka zubi istaknuvši da će ga vratiti, što se nije dogodilo. Ljubavnica je posumnjala i prijavila ga policiji. Uhićen je u Kragujevcu.

Cvetković je prije ove prevare punio stupce medija kad se saznalo da se između 2009. i 2012. predstavljao i kao lažni liječnik te svojim žrtvama obećavao radna mjesta u bolnicama.

Od njih je uzimao od 3 do 7 tisuća eura, a čak je uspio zaposliti jednu medicinsku sestru. Koliki je stvarni broj prevarenih osoba u trogodišnjem razdoblju, nije poznato. Cvetkovića mnogi uspoređuju s legendarnim prevarantom Frankom Abagnaleom, kojeg je utjelovio Leonardo DiCaprio u filmu 'Uhvati me ako možeš'.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • ravno1 07.12.2017.

    Sviđa mi se gospodin Cvetković. Podsjeća me na gospodina Darka Mihajlovića koji je uspio uvjeriti gospodina Aleksandra Stankovića, poznatog (čak možda i najpoznatijeg) voditelja NU2 na HRT-u, da ima četiri doktorata i da je, uz ostala savjetnička mjesta raznih predsjednika država i vlada, specijalni savjetnik kancelarke Merkel. Što je cijenjeni i izuzetno pametni gospodin Stanković uredno "popušio", doveo ga u NU2 gdje se hvalio kako je doveo pametnog i sposobnog ekonomskog analitičara. Da li to znači da je gospodin Stanković intelektualno ravan ovim dvjema gospođama koje je gospodin Cvetković uspješno "preveslao"?

  • Johndenver 07.12.2017.

    Svaka ti čast starče

  • 07.12.2017.

    Jadan ti je onaj tko ovo moze nekom napravit....u kakvoj bjedi ljudi zive lako je iskoristit njihovu naivnost....samo...treba bit gad za tooo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare