Obavijesti

News

Komentari 27

Prevarant kao iz filmova: Lažni savjetnik 'izmuzao' ljubavnicu

Prevarant kao iz filmova: Lažni savjetnik 'izmuzao' ljubavnicu

SRBIJA: Zvonko Cvetković (63) jedan je od najpoznatijih srpskih prevaranata. Svojim žrtvama je 'prodavao' priču da je savjetnik predsjednika Vučića, a prije pet godina je bio i lažni doktor

VIDEO

Poznati varalica iz Kragujevca, Zvonko Cvetković (63), ponovno se našao u središtu srpske medijske pozornosti nakon što je otkriveno da je financijski prevario svoju ljubavnicu V.M. iz Jagodine i njezinu prijateljicu N.R. iz Niša.

Upravo ga niški sud tereti da je dvije žene prevario za više od 33 tisuće eura i to tako što se predstavljao kao 'savjetnik' srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i visoki djelatnik BIA-e (Bezbednosno-informativna agencija), piše Kurir.

Hvalio se poznanstvima s poznatim političarima i na sastanke dolazio u automobilu s rotacijskim svjetlima kako bi bio što uvjerljiviji. Također, znao se pretvarati da je s Vučićem na važnom sastanku i svoje žrtve zvati telefonom iz 'Bruxellesa i ostalih metropola'.

Naravno, Cvetković je negirao optužbe i rekao da je lagao samo zato kako bi osvojio V.M., što mu je u konačnici uspjelo. Novac je posudio zbog navodnog popravka zubi istaknuvši da će ga vratiti, što se nije dogodilo. Ljubavnica je posumnjala i prijavila ga policiji. Uhićen je u Kragujevcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Cvetković je prije ove prevare punio stupce medija kad se saznalo da se između 2009. i 2012. predstavljao i kao lažni liječnik te svojim žrtvama obećavao radna mjesta u bolnicama.

Od njih je uzimao od 3 do 7 tisuća eura, a čak je uspio zaposliti jednu medicinsku sestru. Koliki je stvarni broj prevarenih osoba u trogodišnjem razdoblju, nije poznato. Cvetkovića mnogi uspoređuju s legendarnim prevarantom Frankom Abagnaleom, kojeg je utjelovio Leonardo DiCaprio u filmu 'Uhvati me ako možeš'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a