To je to što me zanima!

Preživjela sepsu, amputirali joj šake i stopala, sada dobila ruke

Britanka Corinne Hutton imala je pet posto šanse da će preživjeti nakon što je imala upalu pluća i sepsu. Kako bi ju spasili, liječnici su joj amputirali šake i stopala
Vidi originalni članak

Corinne Hutton (47) iz Škotske je 2013. godine ostala bez šaka i stopala. Imala je upalu pluća i dobila je sepsu te su joj liječnici tada jedva spasili život.

Godinama je čekala na donora. U ponedjeljak su ju operirali čak 12 sati i transplantirali joj šake. Trebalo je dulje vrijeme da liječnici pronađu donora iste krvne grupe, boje kože i veličine šaka. 

Tim liječnika vodio je profesor Simon Kay koji je prije tri godine napravio prvo presađivanje šaka u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ovo mu je bila šesta takva operacija. 

- Corinne je vrlo pozitivna, vedra i odlučna osoba i nakon svega što je prošla sada je dobila ono što je željela. Razumije da je dobila dar od obitelji koja je pretrpjela veliki gubitak i toj će obitelji zauvijek biti zahvalna - kaže Kay.

Corinne Hutton je majka jednog djeteta. Prije je bila poslovna žena, a sada podiže svijest ljudi o donaciji organa i udova. Nakon upale pluća i sepse davali su joj samo pet posto šansi da će preživjeti.

Prva je žena u svijetu kojoj su amputirane šake i stopala i koja se uspela na Kilimanjaro i Ben Nevis, najviši vrh Britanskih otoka. Biciklirala je otokom Arran u Škotskoj, skijala i plesala. U humanitarne svrhe dosad je skupila 700.000 funti (oko 5,7 milijuna kuna). Nikada nije gubila nadu i sada jedva čeka da može zagrliti svojeg sina, piše SkyNews. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • 12.01.2019.

    Mislio sam na upalu pluća.

  • 12.01.2019.

    To bi Pernar sredio s pojačanon dozom C vitamina. Pojma nemaju doktori iz Britanije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare