To je to što me zanima!

Prgomet je protiv proračuna: Je li Most odlučio biti oporba?

Prgomet je vladajućima poručio da preuzmu odgovornost i da budu spremni za reforme: 'Budete li spremni na nepopularne poteze,  mi ćemo vam u tome i pomoći'
Vidi originalni članak

Drago Prgomet, saborski zastupnik HRID-a, kritizirao je u emisiji Studio 4 na HRT-u prijedlog državnog proračuna.

- Proračun nije realan. Rejting nam je pao, a agencije tome u prilog spominju loše političke odnose u koaliciji, tanku saborsku većinu i neiskustvo saborskih zastupnika. To kažu i građani, ankete pokazuju koliko ljudi vjeruju Vladi - rekao je Prgomet.

Pritom Prgomet glavne krivce vidi u Mostu.

- Je li Most odlučio biti oporba unutar krila vladajućih - upitao se Prgomet.

Vladajućima je poručio da preuzmu odgovornost i da budu spremni za reforme: 'Budete li spremni na nepopularne poteze,  mi ćemo vam u tome i pomoći'.

Prgomet smatra kako se mogao napraviti bolji proračun, a najviše mu smeta 'štednja' na znanosti i obrazovanju. Najavio je nekoliko amandmana HRID-a na proračun, povećanje sredstava za znanost i inovativne projekte te zapošljavanje mladih. 

Za premijera Tihomira Oreškovića je rekao kako je odustao od ideje da politika makne ruke od gospodarstva, da se proračunom kroz subvencije pogoduje nekim političkim opcijama i da je nastavio s praksom ortačkog kapitalizma.

Prgomet smatra i da političke stranke dobivaju previše novca te da postoji velika razlika između onog što se radi i onog što se obećavalo.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • SAINT 16.03.2016.

    jednom Juda uvik Juda i tako od studentskoh dana kada je sitno špijava kolege.

  • japanokinez 16.03.2016.

    Ma nema tu napretka dok ja ne dođem na vlast i počistim demokratski tu ološ.

  • Zlurad 16.03.2016.

    Juda Prgomet

Komentiraj...
Vidi sve komentare