To je to što me zanima!

Pridruži se akciji: Odjeni traper i podrži žrtve seksualnog nasilja

Seksualno nasilje ubraja se među zločine s najmanjom proporcijom prijava: prema podacima istraživanja na jedno prijavljeno silovanje dolazi od 15 do 20 neprijavljenih slučajeva
Vidi originalni članak

Razbijanju postojećih predrasuda prema seksualnom nasilju, prestanku osude osoba koje su ge preživjele i razvoju empatije prema preživjelima može pridonijeti sustavna edukacija o prevenciji seksualnog nasilja, ali i osvještavanje te senzibliziranje javnosti spram žrtava seksualnog nasilja. Upravo s tim ciljem i uz podršku Ženske sobe magazin Elle prvi put ove godine obilježava #DenimDay.

-U sklopu naše inicijative Elle Active! posvećene, između ostalog, i eliminaciji svih oblika diskriminacije nad ženama, od ove smo godine inicirali obilježavanje Dana trapera jer kao vodeći ženski magazin osjećamo odgovornost i obvezu otvarati ovakve teme u javnom prostoru i osvještavati o problematici nasilja nad ženama u obliku silovanja i seksualnog napada - poručili su iz uredništva Ellea i pozvali čitatelje da se priključe inicijativi.

UŽAS U BIH Djevojka prijavila taksista u Sarajevu: Silovao me i tukao

Pozvali su sve osobe koje su preživjele neki oblik seksualnog nasilja da potraže pomoć u savjetovalištu Centra za žrtve seksualnog nasilja na 01/6119-444 ili na e-mail savjetovaliste@zenskasoba.hr.

NAPAO ŽENU U ZAGREBU 'Ubit ću tebe i kćer, unakazit ću te': Žrtvi prijetio i brutalno je silovao. Dobio je devet godina

Pridružite se i vi Elleovoj inicijativi u srijedu, 28. travnja 2021. godine. Kako? Upravo na Dan trapera - 28. travnja 2021. - odjenite traper, fotografirajte se u tom fashion statement komadu i objavite fotografiju na vlastitom profilu na Instagramu te označite 5 ženskih osoba koje će napraviti isto (uz oznaku @ellecroatia i hashtagove #denimday #elleactive #podrziNEnasilje #denimselfie #AktivirajSvojStav). 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • samoproglašena_antifukarica 28.04.2021.

    hajd dobro, sad znam barem jedan odjevni predmet koji necu odjenuti barem do kraja "akcije"

  • Jebandžija_isti 28.04.2021.

    Usput podrži i robove po kineskim tvornicama

Komentiraj...
Vidi sve komentare