News

Komentari 0

'Ubit ću tebe i kćer, unakazit ću te': Žrtvi prijetio i brutalno je silovao. Dobio je devet godina

'Ubit ću tebe i kćer, unakazit ću te':  Žrtvi prijetio i brutalno je silovao. Dobio je devet godina

Sudsko vijeće utvrdilo je da je Saša G. (38) kriv za dva brutalna silovanja. Nepravomoćno su ga osudili na devet godina zbog zločina iz 2019. godine

Zbog dva silovanja žene s kojom je prije bio u ljubavnoj vezi Saša G. (38) nepravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

Optužen je da je od lipnja do početka rujna 2019.u Zagrebu, u stanu Š.S., s kojom je prethodno bio u ljubavnoj vezi od nje u više navrata tražio da s njim mora imati spolni odnos. Prijetio joj je da će joj razbiti zube, ubiti nju i njezinu kćer, silovati kćer, unakaziti joj lice... Pri tome ju je šamarao, davio, vukao za kosu te je, ustrašenu za život svoje kćeri i svoj život, bacio na krevet i silovao.

Optužen je i da je tijekom ljeta 2019., na parkiralištu kraj benzinske pumpe na Savici, Š.S. ugurao na suvozačko mjesto Ford Focusa te pokrenuo vozilo. Tijekom vožnje uz Savu govorio joj je da će je ubiti autom na što ga je ona, u strahu za svoj život, molila da je ne ubije jer ima djecu. Nakon toga zaustavio je auto te joj vičući rekao da ispod sjedala ima pištolj i da će ju ubiti. Potom je ustrašenu ženu odvezao do toplane i silovao.

- Ne smatram se krivim niti za jednu točku optužnice - branio se. Njegov odvjetnik ustvrdio je kako nema dokaza da je optuženi počinio kaznena djela koja mu se stavljaju na teret. 

- U spisu postoji iskaz oštećene iz prosinca 2019. da je u veljači započela ljubavnu vezu s optuženim koja je trajala mjesec-dva nakon čega je ona "zahladila odnose" te više nije bila intimna s njim. Tijekom postupka sud je upitao oštećenu zašto nije blagovremeno prijavila silovanja, a ona je rekla da ju je bilo strah. To je prilično neuvjerljiv razlog budući da ga je početkom rujna 2019. prijavila za nasilničko, nametljivo ponašanje i prijetnju, pa nije jasno zašto odmah nije prijavila i silovanje- naveo je odvjetnik Marko Sinovčić. 

Dodao je i kako je kao drugi razlog navela sram.

- To je s obzirom na njene godine ipak malo licemjerno jer ako je nije bilo sram upoznati se putem Facebooka, započeti ljubavnu vezu, pa i uputiti se u spolne odnose s poprilično mlađim muškarcem, onda je doista neumjesno od optužene pozivati se na neki sram - smatra branitelj te zaključuje: "Očito je da je prijava podnesena iz inata i svojevrsne osvete. S obzirom na rečeno obrana predlaže da se optuženog. temeljem pravila in dubio pro reo, oslobodi od optužbe - završio je branitelj. 

No sudsko vijeće utvrdilo je da je kriv za dva brutalna silovanja.

Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Daniela Kustec za prvo silovanje nepravomoćno ga je osudila na pet godina i osam mjeseci zatvora, a za drugo na četiri godine i deset mjeseci zatvora. Kako  po zakonu zbroj pojedinačnih kazni uvijek mora biti  manji od zbroja pojedinačnih kazni osuđen je na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora.

Sutkinja mu je također po automatizmu, jer je osuđen na više od pet godina, produžila boravak u  istražnom zatvoru. U zatvorsku kaznu uračunava mu se vrijeme uhićenja i vrijeme provedeno u istražnom zatvoru od 2. siječnja. 

Najčitaniji članci