To je to što me zanima!

Priglupa je teza da ću ja voditi HDZ, a premijer ide u Bruxelles

Glavni tajnik HDZ-a kaže da će premijer Plenković odraditi mandat do parlamentarnih izbora 2020. i da HDZ više nikada neće ponoviti obrazac s Kosor i Oreškovićem da Vladu vodi netko bez legitimiteta izbora
Vidi originalni članak

U političkim kuloarima i samom dijelu HDZ-a se sve češće može čuti teza da će Andrej Plenković nakon izbora za Europski parlament na proljeće otići u Europsku komisiju, a da bi vođenje stranke trebao preuzeti sadašnji glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković.

Upravo taj plan se stavlja i u kontekst političkog obračuna s Milijanom Brkićem kako Vaso ne bi imao kontrolu nad strankom nakon što Plenković ode. Teorija o Plenkovićem odlasku i zamjeni predsjednika HDZ-a je već uhvatila maha, ali predsjednik Sabora i glavni tajnik Jandroković nam je rekao da nju nije obraćao pažnju jer je neistinita, ali da je očito da se ona smišljeno gura.

- Plenković će odraditi ovaj mandat do kraja i novih izbora 2020. godine, a onda opet očekujemo pobjedu i da će biti predsjednik nove Vlade. Ne dolazi u obzir da se ponavlja obrazac s Jadrankom Kosor ili Tihomirom Oreškovićem, da Vladu vodi netko tko nema izborni legitimitet. Također nema više šanse da HDZ vodi netko tko neće biti izabran na unutarstranačkim izborima. Nikakve takve kombinacije ne dolaze u obzir. Takve teze koje plasiraju naši "prijatelji" su potpuno neinteligentne i priglupe - rekao je Jandroković za 24sata.

Na teze tko ih točno plasira nije htio odgovoriti, ali vjeruje da dolaze prvenstveno izvan stranke, a tek manjim dijelom od određenih ljudi u HDZ-u.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • Zeleni_Zub 10.10.2018.

    Ako će voditi kleptomansku zajebnicu morati će odustati od rektalne speleologije

  • škver 10.10.2018.

    Premijer ide u Brisel ,garant ,jer u HDZ,u mu nije mjesto.

  • intellectus 10.10.2018.

    Istina, to je uistinu priglupa ideja. Moja dobitna kombinacija bi bila......plenković u Bruessel, Hdz novi stranački izbori i poželio bih da Stier preuzme kormilo Hdz-a, nadalje za Sdp bih si želio da Bero uvidi da on ne može više upravljati tom organizacijom, neka raspiše stranački referendum za novog čelnika, a poželio bih da to bude Picula. Tek onda bi mogli govoriti o približavanju hrvatske političke scene demokraciji, a obje stranke bi bile puno bliže zastupanju HRVATSKIH interesa. Radi mene preslaganje može već sutra početi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare