To je to što me zanima!

'Prijeđu li granicu ustavnosti, Ustavni sud će znati reagirati'

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je da se Ustavni sud neće miješati trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona...
Vidi originalni članak

Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović izjavio je u četvrtak da se Ustavni sud neće miješati trenutne u političke odnose u Hrvatskom saboru dok god se odvijaju u okviru Ustava i zakona.

- Ukoliko bi stvari izmakle kontroli, ukoliko bi prešli granicu ustavnosti Ustavni sud bi našao načina reagirati, poručio Šeparović.

Za izjavu bivšeg predsjednika Sabora Bože Petrova da ne postoji parlamentarna većina Šeparović je kazao je kako je politička.

- Ona nema ustavno-pravnu vrijednost. Da li postoji parlamentarna većina odlučuje se u posebnom postupku i to u glasanju o povjerenju Vladi, o proračunu i drugim slučajevima koji su predviđeni Ustavom, Zakonom i Poslovnikom. Zato Ustavni sud apelira na sve aktere da se drže strogo Ustava, Zakona i da stvari rješavaju u demokratskoj proceduri, objavio je Ustavni sud na svojoj internetskoj stranici.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Sainas 05.05.2017.

    Mislio sam da se u mirovinu ide sa 65 godina, a ocito sam pogrijesio ovakvi ce raditi ko roboti do 100 godina bez problema, samo da ima prste u pekmezu sto duze...

  • lotus_1 05.05.2017.

    Ovi dok ne pokrenu inicijativu izmjene i dopune Ustava, kako bi se silne nejasnoće otklonile u tumačenju Ustavnog zakona, su potpuno NE vjerodostojni.

  • busdoznalud 05.05.2017.

    Što vi imate čekati i analizirati? Drug pedjica, čuvar državne fotelje i samoproglašeni antificic koji je svoju "strucnost" dokazao bez dana iskustva u pravosudni vam je sve khmkhm objasnio. Vi samo trebate slušati člana kaste jednakijih medju jednakima...navikli su!

Komentiraj...
Vidi sve komentare