To je to što me zanima!

Prijedlog iz Europe: Trebate stvoriti novi JAT ili propadate

Zračni prijevoznici s područja bivše Jugoslavije, trebali bi se povezati ili ujediniti ako žele opstati na tržištu smatra tajnik Europskog udruženja za zračni prijevoz (AEA)
Vidi originalni članak


Croatia Airlines, Jat, Adria Airways, BH Airlines i Montenegro Airlines, zračni prijevoznici s područja bivše Jugoslavije, trebali bi se povezati ili ujediniti ako žele opstati na tržištu, smatra tajnik Europskog udruženja za zračni prijevoz (AEA) Ulrich Schulte-Strathaus. 

Schulte-Strathaus smatra da su ove aviokompanije premale za uspješno praćenje tržišne utamice, javlja Večernji list. On se zalaže za regionalno rješenje, što znači da bi naša regija imala kompaniju koja bi djelovala globalno te bi pokrivala lokalne potrebe i preko međunarodnih zrakoplovvnih čvorišta stvarala veze s inozemstvom.

Za Večernji je izjavio da smatra da bi se mogla obnoviti neka verzija JAT-a, ali da to zahtijeva izuzeće antitrustnih zakona. 

Da bi se spasio Croatia Airlines, Schulte-Strathaus smatra da za isti stol trebaju sjesti Vlada, predstavnici zračne luke, zrakoplovne industrije i turističkog sektora. 

Profesor na Ekonomskom fakultetu i budući član NO Croatia Airlinesa, Darko Prebežac smatra da se aviokompanije u regiji ne mogu jače povezati jer je ovo područje još politički osjetljivo. Misli da bi se mogao uspostaviti marketinški savez, a dominantnu ulogu u predlaganju i povedbi trebao bi imati CA. 


Idi na 24sata

Komentari 120

  • Kocho 09.04.2012.

    Lepo je čovek rekao, JAT je brend, jedna od najsigurnijih (tačnije najsigurnija kompanija po broju pređenih kilometara) i zahvaljujući tome može sebi da dopusti nešto skuplje karte od ostalih svetskih avio-prevoznika.

  • nlukac11 08.04.2012.

    bolje rat nego pakt - zvuči li vam poznato

  • Jaca_Amsterdam 07.04.2012.

    da da...pa da nas bombarduju ko 91-ve...

Komentiraj...
Vidi sve komentare