To je to što me zanima!

Prijedlog: Zaključivanja ocjena na polugodištu više neće biti

U Ministarstvu obrazovanja kažu kako su predložili ukidanje ocjena na polugodištu jer je to učenicima predstavljalo veliki stres i nervozu, piše Jutarnji list
Vidi originalni članak

Od iduće školske godine neće biti ocjena na polugodištu ako prijedlog Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi prođe javnu raspravu i bude potvrđen u Saboru, piše Jutarnji list.  

U Ministarstvu obrazovanja kažu kako su predložili ukidanje ocjena na polugodištu jer je to učenicima predstavljalo veliki stres i nervozu. Kažu i kako će se, ako se ukinu ocjene na polugodištu, učenici morati pripremati cijelu godinu, no škole će i dalje biti obvezne roditelje obavještavati o ocjenama. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 42

  • darek5cro 30.05.2012.

    sjećam se ovog događaja iz srednje škole na tu temu.. u prvom polugodištu iz matematike imao 3... u drugom imao dvije četvorke i šest petica.. na zaključivanju mi kaže.. eee mladiću ovako.. drugo polugodište 5 ali pošto je prvo bilo jedva 3, možeš za kraj imati samo 4 .. kuiš? P.S. plus iz prvog polugodišta ispravio jedinu dvojku koju sam imao :( lud bio, napio se poslije nastave ko deva :)

  • user_57334 30.05.2012.

    sicam se zakljucene dvice iz fizike na kraju polugodista i kako mi je upropastila citave zimske praznike. :D nego, mislim da je ovo dobra stvar, nema nista lose u tome da se djecu nauci da redovito uce. sto ce kad na fax dodu pa imaju ponoviti sto su prije nekoliko godina ucili?! a vrlo cesto ta ocjena na polugodistu utjece na krajnju ocjenu, nekako, cini mi se da je profesorima lakse zaboravit neku losu ocjenu kad je u nizu, nego losu ocjenu koja je podebljana i zaokruzena..

  • Cassius 30.05.2012.

    Ovaj ministar je cijeli nekako zbrčkan. Postavite nekoga da ga mijenja dok njega ne srede doktori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare