To je to što me zanima!

Prijeti im vješanje: Pet Indijaca optužili za silovanje i ubojstvo

Petorici optuženih sudit će se po brzom postupku. Šesti je navodno maloljetnik. Vlasti su naredile provođenje testova kojima bi se trebala utvrditi njegova točna dob
Vidi originalni članak

Protiv petorice napadača u četvrtak je podignuta optužnica za silovanje i ubojstvo indijske studentice. Taj slučaj je, podsjetimo, podigao Indiju na noge zbog nesposobnosti vlade da spriječi nasilje nad ženama. 

Petorica muškaraca optužena su za napad na 23-godišnju djevojku i njezinog prijatelja u autobusu u New Delhiju 16. prosinca. Studentica je brutalno pretučena i silovana sat vremena te izbačena iz autobusa. Nakon nekoliko operacija u New Delhiju, 26. prosinca je prebačena na liječenje u Singapur, ali je nisu uspjeli spasiti te je preminula.

Petorici optuženih sudit će se po brzom postupku. Šesti optuženi je navodno maloljetnik. Vlasti su naredile provođenje testova kojima bi se trebala utvrditi njegova točna dob. Početak suđenja očekuje se već ovaj vikend. Otac žrtve je tražio da silovatelji budu osuđeni na smrtnu kaznu vješanjem. Optuženi se nisu pojavili na čitanju optužnice jer je policija procijenila kako bi njihov dolazak u sudnicu mogao biti visoko rizičan.

Brutalnost ovoj slučaja bila je okidač za masovne prosvjede u Indiji, koji su prerasli u nasilne sukobe policije i prosvjednika, i zahtjeve da se konačno promijeni praksa postupanja prema silovateljima.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • WOMANIZER 04.01.2013.

    treba to riješiti po kratkom postupku!

  • stari mudrac 03.01.2013.

    nešto mi ipak ne štima. u naslovu članka daje se naslutiti da bi silovatelji i ubojice mogli biti kažnjeni vješanjem, dakle štrikom, većina nas se s tom kaznom slaže, a onda dobijamo opomenu zbog širenja mržnje i poticanja nasilja. admine, nasilje je bilo silovanje i ubojstvo, a vješanje je kazna. nitko nikog ne bi objesio iz mržnje, uostalom to je u indiji pa ne kužim kako i možemo pozivati na nasilje i poticati mržnju. ne čitaju indijci 24 sata i naša laprdanja. ako je ovo formula da se dokopamo isključenja na tjedan dana, ćemu okolišati. gasi. ako nije, vrati komentare.

  • user_28589 03.01.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare