To je to što me zanima!

Prijeti li novi Hladni rat? 'Rusi zveckaju nuklearnim oružjem!'

Američki ministar obrane zabrinut je zbog 'remonta' ruskog nuklearnog naoružanja. Smatra da će Rusi razmjestiti više nuklearnog oružja nego tijekom Hladnog rata
Vidi originalni članak

Američki ministar obrane Ashton Carter optužio je Rusiju za "zveckanje nuklearnim oružjem" i izrazio zabrinutost zbog namjere Moskve da 'remontira' svoje sisteme nuklearnog naoružanja.

- To postavlja ozbiljno pitanje o posvećenosti njenih lidera strateškoj stabilnosti, njihovom poštovanju sporazuma protiv upotrebe nuklearnog oružja - rekao je Carter u zračnoj bazi Minot u Sjevernoj Dakoti, nedaleko od kanadske granice.

Rusija bi, prema njegovom mišljenju, mogla razmjestiti više nuklearnog oružja danas nego Sovjetski Savez tijekom Hladnog rata, prenosi Al Jazeera.

Carter je dodao da će Sjedinjene Američke Države nastaviti sa izgradnjom nove generacije nuklearnog oružja, što će koštati više od stotinu milijardi dolara.

Ranije ove godine Carter je na senatskom Odboru za oružane snage kazao kako Rusija, Kina, Sjeverna Koreja, Iran te posebno grupa Islamska država Irak i Levant predstavljaju pet najvećih vojnih izazova po Sjedinjene Američke Države.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • kamila7 27.09.2016.

    budimo realni -ako hoćeš vodit rat moraš imati ekonomiju, rusi to nemaju- i ovo u Siriji košta, a obični rus jedva sklapa kraj sa krajem

  • James T. Kirk 27.09.2016.

    Zanimljiv naslov članka i njegov sadržaj. U članku se kaze da su rusi u mogucnosti razmjestiti vise nuklearnog oruzja nego za vrijeme hladnog rata , znaci u mogucnosti a ne da vec razmjestaju. S tim da se dalje u clanku navodi ovo "Carter je dodao da će Sjedinjene Američke Države nastaviti sa izgradnjom nove generacije nuklearnog oružja, što će koštati više od stotinu milijardi dolara" . Znaci amerikanci su ti koji su u procesu obnove svoga nuklearnog arsenala. Dakle, tko tu vise zvecka oruzjem?

  • JURE_HB_CA 27.09.2016.

    Odlican razlog za potrosnju jos novca,opasnost od nuklearnog rata je imaginarna,elite(putin i kompanija,KPK,uncle sam boys) nikad nece riskirat gubitak svega zbog tamo neke Sirije i S.Koreje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare