To je to što me zanima!

Prijevremeni izbori u Osijeku? Matković je napustio HDSSB

Nakon što je izašao iz HSP i priklonio se HDSSB-u Šišljagić mu je obećao da će biti treći na listi za parlamentarne izbore. No, dobio ej tek peto mjesto
Vidi originalni članak

Gordan Matković, visokopozicionirani dužnosnik HDSSB-a, odlučio je sa svojim kolegama iz bivše Nezavisne liste napustiti koaliciju s HDSSB-om u osječkom Gradskom vijeću, ali i u Skupštini Osječko-baranjske županije. Time HDSSB gubi većinu u Gradskom vijeću i županijskoj Skupštini i prijeti im, zbog mogućnosti neizglasavanja gradskog proračuna, kriza vlasti i raspisivanje prijevremenih lokalnih izbora. Tako se Matković na vrlo radikalan način osvetio svojim stranačkim kolegama iz HDSSB-a koji ga uopće nisu uvrstili na izbornu listu u IV. izbornoj jedinici.

Matković se, dok je bio u HSP-u, zbog velikih političkih ambicija sukobio i s Antom Đapićem te napustio HSP. Osnovao je nezavisnu listu i s njom osvojio čak pet mandata u Gradskom vijeću. Nastavljajući sukob s HSP-om, Matković se priklonio HDSSB-u i s njima je načinio vladajuću koaliciju, a on osobno je postao predsjednik Gradskog vijeća.

Tada se Matković načelno dogovorio sa svojim novim političkim saveznicima da će ga na sljedećim parlamentarnim izborima uvrstiti na visoko treće mjesto u IV. izbornoj jedinici. Međutim, nekoliko dana prije prijave liste, Vladimir Šišljagić, predsjednik HDSSB-a, izvijestio je Matkovića da su ga stavili, ipak, tek na 5. mjesto. Matković se nije složio s tim, a HDSSB je sutradan prijavio svoju izbornu listu DIP-u bez imena Gordana Matkovića. 

Odgovor uvrijeđenog Matkovića nije trebalo dugo čekati...

Idi na 24sata

Komentari 8

  • baranjac02 21.11.2011.

    Pa taj Matković mijenja stranke kao ja čarape:)

  • the-bossko 21.11.2011.

    taj HDSSB su obični folkloraši , samo što bi trebali ići na Vinkovačke jeseni i na Đakovačke vezove , a ne na izbore .

  • the-bossko 21.11.2011.

    ovaj HDSSB je jedan takav skup lopuža ( sami su priznali da su krali glasove za Sanadera) da je to divno čudo i da bi ih sve trebalo okupiti na jedno mjesto i izbaciti iz države..... sramota me što živim u ovakvoj Slavoniji .....

Komentiraj...
Vidi sve komentare