To je to što me zanima!

Prikuplja robu za 'djecu', onda je prodaje u svojoj trgovini

Tvrtka Iwona postavila je 250 kontejnera od Dubrovnika do Pule, a na njima stoji naljepnica da građani darivanjem odjeće i igračaka čuvaju okoliš i pomažu djeci
Vidi originalni članak

Kontejneri za prikupljanje odjeće umjesto djeci s posebnim potrebama, piše Slobodna Dalmacija, pune džepove splitskom poduzetniku Nenadu Aničiću. Njegova tvrtka Iwona postavila je 250 kontejnera od Dubrovnika do Pule, a na njima stoji naljepnica da građani darivanjem odjeće i igračaka čuvaju okoliš, pomažu djeci s posebnim potrebama i ustanovi koja skrbi o djeci. Ispod toga na naljepnicama potpisana je ustanova "Koračići" za brigu djece s višestrukim zdravstvenim smetnjama  iz Kaštel Novog, a da o tome čelnici nemaju pojma.

- Šokirali ste me! Pa ja sam mislila da se naljepnica naše ustanove nalazi samo na kontejneru uz našu zgradu. O kakvoj pomoći vi to govorite, pa nikad ni kune ni majice nismo od njega dobili. Tu i tamo bi nam znao dostaviti pokoju igračku, a to s konkretnom pomoći nema veze  - kazala je Branka Juran, ravnateljica "Koračića" za Slobodnu Dalmaciju.

Aničić, inače vlasnik noćnog kluba Pasha na Bačvicama, pak, tvrdi da je "Koračićima" donirao najmanje dva kamiona igračaka, slikovnica i pelena. U Slobodnoj sumnjaju da robu iz Iwoninih kontejnera prodaje i u svom second hand dućanu.

- Robu iz kontejnera najčešće recikliramo, te poslije prodajemo, kao recimo, vunu. Za nošenje bude iskoristivo tek 20 posto odjeće koju nakon čišćenja prodajemo u zemlje trećeg svijeta. Robu za dućan u Splitu uvozimo iz Zapadne Europe, najčešće iz Nizozemske - ustvrdio je Aničić za Slobodnu.

Idi na 24sata

Komentari 181

  • s1a2n3 02.11.2012.

    ma sve ja to znam...tih kontejnera je na svakom čošku i sigurno nije bila mala investicija da se to kupi...i nek mi nitko ne priča da je to stavio narkoman i to ,eto tako jer mu se htjelo i može mu bit...iza toga stoji neka deblja guzica...a ti papi-- da, slazem se da bez dozvole opcine to nije mogao napraviti i to je jos jedan crnjak u ovoj prici. Cisto sumnjam da je legalan jer moras imati ugovor sa domom i jos brdo papira za to. Probaj staviti samo kantu za smece viska van pa ces vidjeti kako ces proci. ---daj se odluči kaj fakat misliš!!!

  • 02.11.2012.

    Bilo kakvo skupljanje odjeće i bilo kakvih stvari, igračaka, itd ubacivanjem u kontejnere postavljene za tu svrhu pomaže širenju kožnih bolesti, nametnika, šuge, stjenica itd. Radije odnesite osobno u Karitas.

  • mala vatra 02.11.2012.

    Pa gdje je sada USKOK i policija? Ljudi moji pa gdje mi to živimo? Onu jadnu ženu iz Zagorja su odveli u zatvor jer nije platila nekakvu komunalnu naknadu za odvoz smeća, a što je s ovim tipom i još desetinama takvih koji varaju sve i svakoga, a ponašaju se kao da su oslobodili Hrvatsku. Pa gdje je tome kraj? Gdje je kraj lopovluku, bezobraštini, nekulturi u ovoj našoj lijepoj i napaćenoj zemlji? I još nešto :nije mi jasno do kad ćemo mi spavati i samo komentirati kakav je tko?

Komentiraj...
Vidi sve komentare