To je to što me zanima!

Primorac: Besplatan studij za one koji ispune obveze

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Primorac rekao je kako radna skupina počinje raditi na zakonu za akademsku godinu 2010 / 2011.
Vidi originalni članak

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac rekao je kako radna skupina počinje raditi na novom zakonu za akademsku godinu 2010 / 2011. Studenti koji ispunjavaju svoje obveze studirat će besplatno. Glavni kriterij biti će ECTS bodovi.
- Radilo se o 80 ili 90 posto studenata, svima će biti besplatno - rekao je. Komentirao je i najavljeni štrajk u školama. Slaže se da su nastavnici potplaćeni, ali i da trebaju pričekati da se ekonomska situacija stabilizira. Pozivao je profesore da učenicima, osobito maturantima, osiguraju da završe godinu.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • alesiaj 06.05.2009.

    Mislim da bi bilo pošteno da studeniti imaju zagarantirane 4 godine besplatnog školovanja, odnosno svaku godinu koju upisuju po prvi puta. U slučaju da iz nekog razloga padnu godinu, nju bi trebali sami isfinancirati a sljedeću opet bespatno. Da se razumijemo, školovanje na kraju krajeva nikad nije besplatno, sve to košta roditelje koji se skrbe o tim ljudima za vrijeme školovanja.

  • 1Broj 05.05.2009.

    besplatan studij za one koji to i zasluzuju...................................koji pokazu da su za studiranje...............................sto kroz zavrsne testove sto kroz prijemne sto kroz samo studiranje....................................ako stvarno zelite zavrsiti studij onda vam ove tri male sitnice ne trebaju predstavljati problem...................................ako se provlacite jedva iz godine u godinu i tako 10-ak i vise godina?....................................platite sami iz svoga ili tatinog sarajtaflina...................................jednostavno ;)

  • ninochka_7 05.05.2009.

    kaj, nije pametno da imaju barem odlični besplatno školovanje??? pa bolje NEKI nego NITKO! treba im izvući svaku prebitu lovu iz džepa.. oni imaju previše, a jadni studenti rade noćne smjene i pune police po velikim trgovačkim centrima da po danu mogu studirati i redovno biti na svakom obaveznom predavanju! ako nejde svima besplatno, nek ide većini! a svi nek se trude koliko ide.. neka rang lista mora postojati.. nije dobro da proleteri koji se vuku kroz godine i godine imaju besplatno, nek nekaj pametno rade da bi dobili diplomu! svaka budala bi po tome mogla dobiti diplomu.. ?!?! a to NIJE dobro..

Komentiraj...
Vidi sve komentare