To je to što me zanima!

Primorac karijeru nastavlja na forenzičkoj akademiji u SAD-u

Ovim imenovanjem Primorac je, naime, preuzeo odgovornost predstavljanja AAFS na međunarodnom planu, koordinaciju rada članstva sa svih kontinenata
Vidi originalni članak

Dr. Dragan Primorac imenovan je predsjednikom Odbora za međunarodne odnose Američke Akademije za forenzičke znanosti (AASF), objavio je John Gerns, predsjednik AAFS-a u svom završnom obraćanju na godišnjoj Skupštini te organizacije koja se održala od od 22. do 27. veljače u Las Vegasu, u američkoj saveznoj državi Nevadi.

Na godišnjoj skupštini Američke akademije za forenzičke znanosti okupilo se više od 5000 članova koji su tijekom šest radnih dana, održali više od 1000 izlaganja.

Uz uvodnu riječ dosadašnjeg predsjednika AAFS-a,  dr. Victora Weedena sa Sveučilišta George Washington, tijekom otvaranja skupa o važnosti forenzičkih znanosti u borbi protiv organiziranog kriminala i terorizma govorila je i zamjenica državnog odvjetnika SAD-a i predsjednica Nacionalnog vijeća za forenzičke znanosti Ministarstva pravosuđa SAD-a Sally Quillian Yates.

Nakon izlaganja zamjenica državnog odvjetnika Yates se susrela s dr. Primorcem s kojim je razgovarala o područjima moguće suradnje, priopćeno je iz Ureda dr. Primorca.

Ovim imenovanjem Primorac je, naime, preuzeo odgovornost predstavljanja AAFS na međunarodnom planu, koordinaciju rada članstva sa svih kontinenata te promociju načela i kriterija izvrsnosti AAFS-a.

Američka Akademija za forenzičke znanosti najprestižnija je svjetska organizacija iz područja forenzičkih znanosti sa sjedištem u američkom Colorado Springsu i ima više od 7000 članova iz 50 saveznih država SAD-a, te Kanade i iz 68 pridruženih država svijeta. 


U njenom radu sudjeluju djelatnici američke vojske, državnih policija, Ministarstva pravosuđa, Državnog odvjetništva, djelatnici Federal Bureau of Investigation (FBI) i The Drug Enforcement Administration (DEA), suci, odvjetnici, profesori i znanstvenici s američkih znanstvenih institucija i sveučilišta.


AAFS svoj rad objedinjuje kroz 11 zasebnih sekcija koje obuhvaćaju područja kriminalistike, nacionalne sigurnosti, pravosuđa, medicinskih i tehničkih znanosti, te niza subspecijalističkih područja. 


Službeni časopis AAFS-a je vodeći svjetski forenzički časopis Journal of Forensic Science, a godišnji sukupovi se tradicinalno održavaju koncem veljače. Od prošle godine AAFS ima potpisan ugovor o suradnji s International Society of Applied Biological Sciences (ISABS), čiji je predsjednik dr. Primorac

Idi na 24sata

Komentari 40

  • Višnja Hlanuda 28.02.2016.

    i amerikanci svakoga uzimaju kod nas se nije pokazao a nece ni kod njih

  • cjftic 28.02.2016.

    kao stručnjak je dobar a kao čovik govno

  • ostavljena 28.02.2016.

    Možda se zaposli u CIS_ A MIAMI KOD HORATIA AHAHAHAHHAHA

Komentiraj...
Vidi sve komentare