To je to što me zanima!

Princip 'zažmiri pa će proći': Oni su zabranili riječ 'kriza'

Moguće je da kriza postoji, ali zabranjujemo ovu riječ, rekao je Anatolij Artamonov, guverner ruske regije Kaluga. Time ne žele ni na koji način obeshrabriti investitore
Vidi originalni članak

Vlasti regije Kaluga smještene u središnjoj Rusiji zabranile su uporabu riječi kriza kada se govori o stanju u državi.

- Moguće je da kriza postoji, ali zabranjujemo ovu riječ -  objavila je ruska radijska postaja RSN govor guvernera regije Anatolija Artamonova. 

Ipak, neće biti kazni

Guverner je dodao kako protiv prekršitelja neće biti podnošene nikakve prijave, ali da riječ kriza jednostavno treba izbaciti iz uporabe.

Ova mjera donesena je pod obrazloženjem da se strane ulagače ni na koji način ne smije obeshrabrivati od njihovih investicija. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • velikijasenko 17.12.2014.

    Nije to ništa, u Americi vlada bolja krilatica: Zažmiri pa pucaj po crncima.

  • efteling 17.12.2014.

    Ovo je borba za dolar preko koga se kontrplise ceo svet.FED je toliko zauzet stampanjem[trilion godisnje],a jos dolaze dolari iz celog sveta,vracaju se u Ameriku jer mu mnogi ne veruju.I sto ciniti?Napasti Rusiju,ekonomski dakako,prisiliti je otvoriti granice liberalnom kapitalu i tako kupiti jos malo vremena pre konacnog sloma.Cak i ne kriju da se iza reci globalizacije krije ideja jedne,svetske,vlade koja ce upravljati svetom.....

  • ljubica ljubičica_1 17.12.2014.

    Kako je krenulo i naši će zabraniti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare