To je to što me zanima!

Prinova u ZOO-u: Morski lavić Noa izvrstan je plivač

Mama Editha je prije tjedan dana okotila morskog lavića teškog sedam kilograma i dugog 45 cm. Lavić je već pet minuta nakon okota zaplivao
Vidi originalni članak

Kalifornijska morska lavica Edith (7) je prije tjedan dana u zagrebačkom Zoološkom vrtu na svijet donijela malog lavića dugačkog 45 centimetara i teškog sedam kilograma. Mladunče, naravno, najviše vremena provodi s mamom koja ga hrani i čuva, dok je tata Zagi koji ima 15 godina i 300 kilograma malo manje zainteresiran za prinovu. No bez obzira na to lavić se dobro slaže s njim kao s i dva starija brata Simbom i Kanom. Ravnateljica ZOO-a Davorka Maljković je za Večernji list rekla da je lavić, kojeg su nazvali Noa već pet minuta nakon okota zaplivao. Dodaje kako se Simba okotio u lipnju 2007. godine no on je othranjen na bočicu. Osim toga on nije bio tako dobar plivač kao brat pa je plivanje i ronjenje učio u bazenu uz pomoć ronilačke opreme. Kan je došao na svijet u lipnju prošle godine. Obitelj morskih lavova dnevno pojede 50 kilograma oslića i još deset kilograma papalina.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • slama 16.06.2009.

    kak je zgodan,ko mačkica

  • katarinacer 16.06.2009.

    presladak je!!!

  • thrys 16.06.2009.

    Zoo je zapravo nešto užasno. Te nesretne životinje nikada neće vidjeti svoje stanište. Bilo bi najljepše kada bi bar pokušali tu mamu i njezinu preslatku bebu vratiti u prirodu gdje i pripadaju, a ne da oni i dalje služe kao predmeti za ljudsku zabavu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare