To je to što me zanima!

Pripazite u prometu: Počela je škola, na cestama je više djece

Policija će pojačano nadzirati ceste i raskrižja u blizini škola, kontrolirati brzinu i kažnjavati nepropisno parkirana vozila. Iz HAK-a vozače pozivaju na dodatni oprez
Vidi originalni članak

U ponedjeljak 7. rujna počela je nova školska godina. Ove jeseni školske obveze prvi puta će iskusiti i oko 42 tisuće prvašića, što je nešto veći broj nego prošle godine. 

U prve razrede srednjih škola upisano je 42.676 učenika. 

Kao i prijašnjih godina policija će s početkom školske godine provoditi akciju ''Poštujte naše znakove'', kojom želi skrenuti pozornost na djecu u prometu, posebno na učenike prvašiće koji će se od danas možda prvi put samostalno kretati u prometu. 

Policija će pojačano nadzirati ceste i raskrižja u blizini škola, kontrolirati brzinu i kažnjavati nepropisno parkirana vozila. Policijski službenici obilazit će razrede i djeci ukazivati na opasnosti. 

Iz HAK-a upozoravaju i pozivaju vozače na dodatni oprez i obavezno poštivanje ograničenja, osobito u blizini škola, vrtića, ali i cestama u naseljima koje vode u smjeru škola. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • mImI24_1 07.09.2015.

    Jel vam bilo lijepo jutros stajati u koloni jer studenata nije bilo jer su bili na drugim pozicijama ? Mozda cete sad vise cijeniti trenutke kad su tamo i olaksavaju vam prolazak....ugodan dan :)

  • mani26 07.09.2015.

    evo i moja prvasica je krenila... od uzbudenja nije mogla spavat.. neka je sretno svim ucenicima!! :)))

  • lilyan 07.09.2015.

    Dječici sretno a odrasli-pamet u glavu i sjetite se da smo svi nekad bili djeca i da su dječje reakcije nepredvidive, zato poseban oprez u blizini škola i vrtića

Komentiraj...
Vidi sve komentare