To je to što me zanima!

"Pripitomio sam jazavca": U snijegu ga je našao i spasio ga

Spasio ga od smrti: Mladunče jazavca je Boris Kostić našao polumrtvog u snijegu u Draganovcu. Danas ima 20 kilograma. Obitelj s jazavcem nema nikakvih problema
Vidi originalni članak

Obitelj Borisa Kostića (63) iz koprivničkog prigradskog naselja Draganovec, uz psa i mačku, već osam mjeseci ima i jazavca Krunu za kućnog ljubimca.

Kruno nije moj jazavac, nisam mu gazda i vjerojatno je jedini jazavac u Hrvatskoj koji živi uz čovjeka, a da nije u zatočeništvu. Svojevoljno je tu, zna da dvorište dijelom uopće nije ograđeno i kad god poželi može otići u u šumu, kaže Boris

Prije osam mjeseci Kostić ga je pronašao u šumi u snijegu polumrtvog uz brata koji je već uginuo. Stavio ga je u kutiju na kojoj je pisalo Kruno, po čemu je jazavca poslije i nazvao, odnio ga kući i spasio mu život.

- Stručnjaci se čude kako mi je to uspjelo jer su jazavci izuzetno zahtjevni i osjetljivi mladunci. To me još više veseli jer se Kruno oporavio i izrastao u 20 kilograma tešku životinju - kaže Kostić koji je s jazavcem izgradio pravi prijateljski odnos.

- Kruno nije moj jazavac, nisam mu gazda i vjerojatno je jedini jazavac u Hrvatskoj koji živi uz čovjeka, a da nije u zatočeništvu. Svojevoljno je tu, zna da dvorište dijelom uopće nije ograđeno i kad god poželi može otići u u šumu - kaže nam Boris Kostić.

Ipak, smatra da se neće baš tako lako odlučiti za bijeg jer kod obitelji ima dovoljno komocije.

Boji se spolnog sazrijevanja mladog jazavca zbog kojeg bi mogao krenuti u potragu za ženkom, a to bi moglo završiti kobno jer Kruno nije naučio preživjeti u prirodi i boriti se s drugim mužjacima.

S Krunom nemaju problema - jedino ne mogu saditi cvijeće

S jazavcem, u međuvremenu, nemaju problema.

- Svojeglav je, znatiželjan, čist i nevjerojatno privržen. Jedino što supruga ne smije saditi cvijeće jer ga iskopa, a sve stvari koje ostavimo na dvorištu nekuda odvuče. No zato iza sebe ne ostavlja izmet, hranu i slično – kaže Boris.

Idi na 24sata

Komentari 76

  • jazavac_4 08.07.2021.

    Ajde mene uzmite, vlasnik tuće nogama

  • MarijanMiloš 29.10.2020.

    Jazavaca već godinama stručni žiri proglašava kraljem životinja. Spada u najinteligentnije životinje, a ne boji se ni jedne životinje na svijetu, i bori se ako je to nužno do smrti.

  • sala 20.09.2013.

    a di je jurcic

Komentiraj...
Vidi sve komentare