To je to što me zanima!

Priprema se gradnja nove zgrade po modelu POS-a u Rijeci

Procijenjena vrijednost investicije je 2,8 milijune eura, rečeno je u utorak na kolegiju riječkoga gradonačelnika .
Vidi originalni članak

Nova zgrada s 25 do 30 stanova gradit će se po modelu poticane stanogradnje na granici riječkih četvrti Krnjevo i Zamet, a procijenjena vrijednost investicije je 2,8 milijune eura, rečeno je u utorak na kolegiju riječkoga gradonačelnika .

POGLEDAJTE VIDEO: Nevrijeme u Rijeci

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Gradonačelnik Marko Filipović izvijestio je da će uskoro biti potpisan ugovor o provedbi projekta s riječkom Agencijom za društveno poticanu stanogradnju (APOS). Korisna površina zgrade bit će 1880 četvorna metra, a gradit će se na lokaciji površine 2000 četvornih metara između Zametske i Ulice Ivana Luppisa. Najviša cijena četvornog metra stana limitirana je na 1489,5 eura, rekao je Filipović.

U PULI POGINULA BEBA Dvoje djece izgubilo živote u nesrećama u Istri: Na Brijunima se dječak otrgnuo majci iz ruke

"Nadamo se da ćemo što prije provesti postupak javne nabave za izvođača radova, projektiranje i gradnju", dodao je gradonačelnik.

Ravnatelj APOS-a Hrvoje Šćulac izvijestio je da se od ukupne vrijednosti investicije, 2,28 milijune eura odnosi na troškove građenja, ostali troškovi poput projektiranja, stručnog nadzora i vodnog doprinosa su 86 tisuća eura, a preostalih 439 tisuća eura odnosi se na vrijednost zemljišta, procjenu troškova priključenja na komunalnu infrastrukturu te trošak komunalnog doprinosa. 

'MI SMO JOŠ DOBRO PROŠLI...' Župan Komadina: Nema uvjeta za elementarnu nepogodu u Primorsko-goranskoj županiji...

Grad Rijeka će najkasnije do početka gradnje utvrditi konačnu listu potencijalnih kupaca stanova po kojoj se ostvaruje pravo na kupnju stana u toj zgradi. No, kako je upozorio riječki gradonačelnik zbog dugotrajnog štrajka u pravosuđu ozbiljni problem predstavlja nemogućnost zainteresiranih građana da podignu dokumente za prijavu.

"Nadam se skorom rješenju ovog problema", rekao je.

GORAN PALČEVSKI Zamjenik gradonačelnika Rijeke poručio: 'Ako možete, probajte sami sanirati sitnu štetu'

Idi na 24sata

Komentari 3

  • IdemoNaMore420 04.09.2023.

    Ovim tempom 25 stanova po 25, lista od preko 800 stanovnika Rijeke koja je danas objavljena ce doci na svoj red, svetog nikad. Smjesno. Umjesto da se napravi konkretni projekt sa 200 - 300 stanova.

  • global 25.07.2023.

    Rupu sa 4 vrta platili pola milijuna Eura?? Nije ni čudo da gradonačelnik ne zna hoće li biti 25 ili 30 stanova...

  • turbo mega ultra 25.07.2023.

    hocemo li ponoviti antifasisticnu praksu pa te u stanove placene novcima poreznih obveznika rh doseliti "sarplanince" kako bi rijeka nastavila biti "tolerantan, otvorenouman i progresivan"  grad koji jos uvijek na neboderima drzi simbol rezima s najvecih brojem zrtava poznate povijesti svijeta? ;-) 

Komentiraj...
Vidi sve komentare