To je to što me zanima!

'Pripremili smo se za povorku, ali nismo baš zadovolji trasom'

Organizatori su tražili prolaz Varšavskom, Cvjetnim i Preradovićevom. Obzirom na terase kafića i druge aktivnosti predložili smo drugu trasu, rekli su u MUP-u
Vidi originalni članak

Pripremili smo se za subotnju povorku. Osiguravat će je najveći broj policajaca do sada, nekoliko stotina njih. Prije povorke detaljno ćemo provjeriti planiranu trasu. Svako nasilje i napad tretirat će se kao kazneno djelo zločina iz mržnje, rekao je u petak Krunoslav Borovec iz MUP-a. 

Dodaje kako policija nije potpuno zadovoljna trasom kojom će Pride proći jer je dio nje nepovoljan za sigurnost. 

- Organizatori su tražili prolaz Varšavskom, Cvjetnim trgom i Preradovićevom ulicom u redovnom režimu prometa. Obzirom na terase kafića koje su tamo i druge aktivnosti predložili smo drugu trasu ili da zatraže drukčiju dozvolu kako bi se povorka od najavljenih 1000 ljudi mogla nesmetano kretati - objasnio je Borovec. Udruga Zagreb Pride ne odustaje od prvotnog plana. Borovec je kazao i kako su se po gradu pojavili plakati i grafiti onih koji se protive gay paradi, ali da zasad nije prijavljen anti-prosvjed.

- Obzirom da je parada javno okupljanje, to znači da na njega može doći svatko - rekao je Borovec. Policija još traži pokretače stranice na kojoj su neki dan objavljene fotografije s ranijih parada.

- Takva objava je kazneno djelo, a uz to su objavili i osobne podatke, što je također kažnjivo. Imamo niz podataka preko kojih pokušavamo saznati tko stoji iza toga. Server je registriran u Francuskoj, a domena u SAD-u. Istraga će zbog toga duže potrajati jer zahtjeva provjeru putem Interpola - zaključio je Borovec.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Car Mrgud 17.06.2011.

    Ispada da je kazneno djelo kaj god veliš protiv pedera.Pa kakav je to zakon koji to štiti? Nije dosta kaj se štiti lopovluk,ajmo sad štitit i pe...luk...!

  • zeko1807 17.06.2011.

    oni ko da namjerno traže da ih se vrijeđa i bacaju kamnje po njima. šta nisu mogli tražit da prođu negdje di će ih policija lakše moći zaštitit? nikad nisam mislila da ću ovo reći, ali slažem se sa Kajinom, nek idu na hipodrom (ako može papa mogu i oni)

  • norveska1984 17.06.2011.

    tiv parada sam al kad vidim kakve su djevojke danas uopce me ne cudi da ima sve vise pe.era

Komentiraj...
Vidi sve komentare