To je to što me zanima!

Prišili mu obje šake: Liječnici su ga operirali čak deset sati

V. Britanija: Chris King (57) izgubio je obje šake radeći s prešom za metal. Nove je dobio od donatora. Sretan je, kaže što će sada moći popiti pivo iz boce...
Vidi originalni članak

Chris King (57) izgubio je obje šake, osim palčeva, radeći s prešom za metal. Liječnici su mu transplantirali šake te se danas raduje što će popiti pivo iz boce.

Transplantacijski tim na čelu s profesorom Simonom Kayem deset sati je operirao Chrisa prije nekoliko dana u bolnici u Leedsu u Velikoj Britaniji. King je izgubio šake prije tri godine, a nove je dobio od donora.

- Ovo su sad zaista moje ruke, osjećam kako mi krv cirkulira kroz njih. Osjećam se kao da sam dobio jackpot na lutriji - kazao je Chris. U posljednje tri godine Chris se prilagođavao životu bez šaka te si je nabavio specijalno dizajnirani bicikl i košulje bez gumba. Nakon nesreće na radu tvrtka u kojoj je radio nije ga otpustila nego mu je dodijelila novo radno mjesto. Inače, Chrisa je na operaciju nagovorio Simon Cahill, prvi čovjek u Velikoj Britaniji kojem su transplantirali šaku 2012. godine. No Chris je prvi u Engleskoj kojem su transplantirali obje šake.

- Ovo je prvi put da smo presadili ruke ispod zgloba. Budući da je već postojao dio ruke, operacija je bila otežana - kazao je profesor Kay iz britanskog Centra za transplantaciju ruku. Dodao je da je u ovoj operaciji dodatno opterećenje što ruke trebaju i lijepo izgledati, za razliku od transplantacija jetre ili bubrega. King, koji se nakon zahvata osjeća vrlo dobro, raduje se što će moći popiti pivo iz boce te odjenuti košulju s gumbima.

- Ipak, imam problema kad odem u tvrtku u kojoj se nalazi preša za metal. Kad je vidim, tad moram brzo izaći iz prostorije - kazao je Chris. 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • Yebator 24.07.2016.

    evo sad i moze drkicu bacit

  • +Shalom+MI86+ 23.07.2016.

    Bolje se prekrsti i zahvali Dragome Bogu.. To bi ti bilo pametnije od pivcuge!

  • --- DAVOR --- 23.07.2016.

    Ovak nešto, ko udlage treba trajno implantirat svakome ko se misli učlanit u HDZ, onako čisto preventive radi da nemaju mogućnosti manevriranja po džepovima :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare