To je to što me zanima!

Pritisak nakon vojnog puča: Turska će uhititi 42 novinara

Turske vlasti suspendirale su, pritvorile ili podvrgnule istrazi više od 60.000 vojnika, policajaca, nastavnika, državnih službenika i drugih u danima nakon udara
Vidi originalni članak

Turske vlasti izdale su nalog za uhićenje 42 novinara u ponedjeljak, objavila je privatna televizijska mreža NTV, što je najnoviji u nizu poteza nakon neuspjela vojnog udara u toj zemlji.

Poznati komentator i bivši parlamentarac Nazli Ilicak među osobama je za koje je izdan nalog, navodi NTV.

Turske vlasti suspendirale su, pritvorile ili podvrgnule istrazi više od 60.000 vojnika, policajaca, nastavnika, državnih službenika i drugih u danima nakon udara.   

Juncker: Turska neće tako skoro u EU

Turska neće tako skoro ući u Europsku uniju, a pregovori oko njezina pridruživanja će se smjesta obustaviti ako odluči ponovo uvesti smrtnu kaznu, izjavio je u ponedjeljak predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Nakon neuspjelog vojnog udara, oko 60.000 vojnika, policajaca, sudaca, profesora i javnih službenika je pod istragama ili je suspendirano i  pritvoreno.

"Smatram da Turska, u sadašnjem stanju, nije u poziciji da tako skoro, a niti dugoročno, postane članica EU-a", kazao je Juncker na francuskoj televiziji France 2.

Dodao je da zemlji koja u svoje zakonodavstvo uvede smrtnu kaznu nije mjesto u Europskoj uniji.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • cro2 26.07.2016.

    Svi seru za smrtne kazne a cim netko ubije i siluje necije dijete odmah svi zazivaju vjesanje i slicno. Takoder ima ovdje desnicara koji se vole usporedivat sa naprednom amerikom koja gle cuda u nekim saveznim drzavama ima smrtne kazne. Zakljucak?!?!?! Zakljucak je da je nebitno da li radis nesto ispravno ili ono sto narod zeli ili ono sta je pravedno, dovoljno je da si musliman i odmah ce te svi popljuvat... sramite se ustase i fasisti, sram vas moze bit. A ako niste znali da ste fasist ili ustasa e pa sad znate da to sto ste vi da se to tako zove.

  • kamila7 25.07.2016.

    ovaj me podsjeća na Staljina samo mu fali brk.

  • mariocalabrese 25.07.2016.

    Svi koji ne misle kao ja i nisu za moju partiju su moji neprijatelji odnosno neprijatelji drzave ovoga kao da je izdrkao Sranjin kradeze.

Komentiraj...
Vidi sve komentare