To je to što me zanima!

Priveden muž pročelnice iz Požege. Prijetio je novinaru koji je kritički pisao o njegovoj ženi?

Požeška policija je potvrdila da je uhićen 28-godišnjak zbog prijetnji novinaru. Predan je pritvorskom nadzorniku, a prijava ide na Državno odvjetništvo
Vidi originalni članak

Suprug požeške pročelnice priveden je zbog sumnje da je prijetio smrću novinaru lokalnog portala, doznajemo. Navodno ga je verbalno napao zbog kritički intoniranih tekstova o njegovoj supruzi, a u trenutku pisanja ovog teksta bio je na policijskoj obradi.

Incident se dogodio 22. lipnja, oko 1 ujutro, u jednom požeškom lokalu. Novinar se zove Mateo Pejaković i urednik je portala Požeški hr. Pročelnica je Andreja Menđel i vodi Upravni odjel za komunalne djelatnoti i gospodarenje Grada Požege. 

"Mrtav si"

Pejaković nam je potvrdio incident i podnošenje kaznene prijave, rekavši da ne smije otkrivati više detalja zbog istrage. Neslužbeno, u razgovoru s više neovisnih izvora, doznali smo što se dogodilo.

Pejaković je na svom portalu napisao više kritički intoniranih članaka o pročelnici Menđel. Tu večer ju je susreo u požeškom lokalu i razgovarali su nekoliko minuta. Zatim se pojavio njen suprug Ivan, verbalno se sukobio s Pejakovićem i navodno ga htio uhvatiti za vrat dok ga je žena pokušavala spriječiti. Prema riječima upućenih, Menđel je navodno uperio prst prema novinaru i rekao mu: "Mrtav si".

Zatim su obojica izašli iz lokala, a novinar je pozvao policiju. Tu je Menđel navodno i dalje dobacivao Pejakoviću. Policija je došla i zamolila novinara da ode kući, bez izuzimanja dokumentacije i alkotestiranja. 

Policija potvrdila privođenje

Ujutro se Pejaković opet obratio policiji, upozorivši ih da će se obratiti višim instancama te je podnio kaznenu prijavu. Menđel je zatim priveden.

Iz policije su nam u telefonskom razgovoru kratko potvrdili da je Mateu Pejakoviću prijetio 28-godišnjak, da je podnio kaznenu prijavu te da je policijsko postupanje u tijeku.

U pismenom odgovoru navode kako su od 27-godišnjaka zaprimili kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela istoga dana u popodnevnim satima uhićen je 28-godišnjak i doveden u prostorije policije.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom Općinskom državnom odvjetniku - javljaju iz požeške policije.

Gradonačelnik Požege Željko Glavić nam je rekao da je upoznat s cijelom situacijom, ali ne može komentirati detalje. Andreja Menđel nam je u kratkom telefonskom razgovoru također poručila da ne želi ništa komentirati.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Lažni sustav 24.06.2022.

    Mislim da sirite lazi. Napisite da je doticni novinar povezan sa HDZ om, te zbog propalog posla rasvjete, napao doticnu, jer je stopirala projekt zbog par Mil. Eura koji bi nazalost zavrsili u HDZ ovim rukama kao i kod novinara Pej...Samo budite realni,i zasto dozvoljavate da unistavaju drzavu, i vi kao novinari bi trebali podupirati građane, a ne da se prikljucujete krimi organizaciji.

  • Kawasaki69 24.06.2022.

    Pozega cudno selo, kao i prije u jugi ili si ovo ili nista.

  • max2017 24.06.2022.

    Fina neka ekipa koja baulja po noćnim lokalima u 1 ujutro.........svi redom......

Komentiraj...
Vidi sve komentare