Obavijesti

News

Komentari 17

Priveden muž pročelnice iz Požege. Prijetio je novinaru koji je kritički pisao o njegovoj ženi?

Priveden muž pročelnice iz Požege. Prijetio je novinaru koji je kritički pisao o njegovoj ženi?

Požeška policija je potvrdila da je uhićen 28-godišnjak zbog prijetnji novinaru. Predan je pritvorskom nadzorniku, a prijava ide na Državno odvjetništvo

VIDEO

Suprug požeške pročelnice priveden je zbog sumnje da je prijetio smrću novinaru lokalnog portala, doznajemo. Navodno ga je verbalno napao zbog kritički intoniranih tekstova o njegovoj supruzi, a u trenutku pisanja ovog teksta bio je na policijskoj obradi.

Incident se dogodio 22. lipnja, oko 1 ujutro, u jednom požeškom lokalu. Novinar se zove Mateo Pejaković i urednik je portala Požeški hr. Pročelnica je Andreja Menđel i vodi Upravni odjel za komunalne djelatnoti i gospodarenje Grada Požege. 

"Mrtav si"

Pejaković nam je potvrdio incident i podnošenje kaznene prijave, rekavši da ne smije otkrivati više detalja zbog istrage. Neslužbeno, u razgovoru s više neovisnih izvora, doznali smo što se dogodilo.

Pejaković je na svom portalu napisao više kritički intoniranih članaka o pročelnici Menđel. Tu večer ju je susreo u požeškom lokalu i razgovarali su nekoliko minuta. Zatim se pojavio njen suprug Ivan, verbalno se sukobio s Pejakovićem i navodno ga htio uhvatiti za vrat dok ga je žena pokušavala spriječiti. Prema riječima upućenih, Menđel je navodno uperio prst prema novinaru i rekao mu: "Mrtav si".

Zatim su obojica izašli iz lokala, a novinar je pozvao policiju. Tu je Menđel navodno i dalje dobacivao Pejakoviću. Policija je došla i zamolila novinara da ode kući, bez izuzimanja dokumentacije i alkotestiranja. 

Policija potvrdila privođenje

Ujutro se Pejaković opet obratio policiji, upozorivši ih da će se obratiti višim instancama te je podnio kaznenu prijavu. Menđel je zatim priveden.

Iz policije su nam u telefonskom razgovoru kratko potvrdili da je Mateu Pejakoviću prijetio 28-godišnjak, da je podnio kaznenu prijavu te da je policijsko postupanje u tijeku.

U pismenom odgovoru navode kako su od 27-godišnjaka zaprimili kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo prijetnje, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela istoga dana u popodnevnim satima uhićen je 28-godišnjak i doveden u prostorije policije.

- Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok će kaznena prijava biti dostavljena nadležnom Općinskom državnom odvjetniku - javljaju iz požeške policije.

Gradonačelnik Požege Željko Glavić nam je rekao da je upoznat s cijelom situacijom, ali ne može komentirati detalje. Andreja Menđel nam je u kratkom telefonskom razgovoru također poručila da ne želi ništa komentirati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca