To je to što me zanima!

Priveli Britanca: Na plaži kod Poreča snimao obnaženu djecu

U istarskoj policiji kažu da je Britanac, inače pedofilskih sklonosti, fotografije obnažene djece prebacio na svoje računalo koje mu je tijekom kriminalističkog istraživanja i oduzeto
Vidi originalni članak

Zbog sumnje da je u nudističkom kampu Ulika nedaleko od Poreča kriomice i neovlašteno snimao obnaženu djecu porečki policajci su u ponedjeljak uhitili 59-godišnjeg državljanina Velike Britanije koji se odmara na Poreštini. 

U istarskoj policiji kažu da je Britanac, inače pedofilskih sklonosti, fotografije obnažene djece prebacio na svoje računalo koje mu je tijekom kriminalističkog istraživanja i oduzeto.

- Policijski službenici su obavili pretragu mobilne kućice i automobila koju koristi 59-godišnjak te su pronađeni predmeti koji se povezuju s počinjenjem kaznenog djela – kažu u istarskoj policiji.

Britanca se sumnjiči da je počinio kazneno djelo iskorištavanja djece za pornografiju zbog čega je „zaradio“ kaznenu prijavu pa je u utorak uvečer završio kod pritvorskog nadzornika Policijske uprave istarske, a potom i iza rešetaka pulskog zatvora gdje mu je određen istražni zatvor.

Dosadašnja istraga je pokazala da je uhićeni Britanac u nudističkom kampu Ulika, gdje je i uhićen, u ponedjeljak potajice snimao dvoje obnažene djece, koja se s roditeljima odmaraju u istom kampu, te da je i dva dana ranije tijekom 8. i 9. srpnja na istom mjestu snimao obnaženu djecu mlađu od 18 godina nakon čega je video-isječke prebacio na svoje prijenosno računalo.

Sudac istrage Županijskog suda u Puli prihvatio je prijedlog odvjetništva i odredio istražni zatvor Britancu zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela bez mogućnosti jamstva. 

Dokaže li mu se krivnja Britanac bi mogao biti kažnjen zatvorom između jedne i osam godina.

Tijekom ljetnih mjeseci u turističkim središtima diljem jadranske obale kaznena djela ove vrste nisu rijetkost, iako se o njima manje govori i piše zbog zaštite žrtve, pa je nužan dodatan roditeljski oprez od brojnih izopačenih pedofila.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • čomizlo 18.07.2017.

    svaka država treba takvima zabranit izlazak iz zemlje ili informaciju unijeti u sustav i obavjestit zemlju u koju ide,jednostavno je samo osmislit međunarodni kod i stavit im ga u putovnice da se zna tko je

  • dragana7 17.07.2017.

    Ma kastrirati I goli otok.

  • xnet0822 16.07.2017.

    Za to su krivi njihovi roditelji koji to dopuštaju, a kazna nije mala : to bi ih moglo stajati najmanje 4000 kn !

Komentiraj...
Vidi sve komentare